Diumenge pot ser un dia de rècords per al millor Girona de la història

Amb una victòria a Almeria, l’equip superaria els punts sumats el curs passat (49) i igualaria el rècord a Primera de l’any de Machín (51)

Valery celebra el seu gol contra l'Atlètic a Montilivi (4-3)

Valery celebra el seu gol contra l'Atlètic a Montilivi (4-3) / Efe/Siu Wu

Marc Brugués

Marc Brugués

Que al Girona li agrada trencar rècords és una realitat. Enguany se n’ha carregat uns quants mentre manté el frec a frec pel lideratge amb el Reial Madrid un cop ja s’ha jugat una volta de la competició. Míchel ha dit més d’una vegada que no veu sostre a l’equip i, amb dinou jornades al davant, a fe que té raó. El Girona té molts números de la rifa per estrenar-se en competició europea la temporada que ve. Pot ser la Champions, l’Europa League o la Conference, però amb el ritme de punts que duu l’equip res fa pensar que Montilivi no vegi partits europeus el curs vinent. Els 48 punts que sumen els de Míchel, alhora, deixen l’equip al llindar de dos rècords més que cauran amb tota seguretat. L’un, superar els punts que va fer el Girona la temporada passada, que en van ser 49; l’altre, batre el rècord històric de puntuació del club a Primera, 51 punts, que data de la primera temporada a la màxima categoria amb Pablo Machín (2017-18).  

El Girona de Pablo Machín té el rècord de punts històric del Girona a Primera (51)

El Girona de Pablo Machín té el rècord de punts històric del Girona a Primera (51) / Aniol Resclosa

Si l’equip és capaç de guanyar diumenge a Almeria, haurà aconseguit amb una volta i un partit l’objectiu que s’havia marcat Míchel el curs passat i havia repetit aquest estiu. Aquest Girona ja serà el millor de la història amb l’afegit que tindrà divuit partits més per a posar la cirereta al pastís amb la classificació per Europa tan anhelada. 

Diumenge a l’estadi Jocs del Mediterrani, ara Power Horse, d’Almeria, doncs, pot ser un dia de rècords. Tanmateix, Míchel té clar que no s’hi valdrà cap mena de confiança encara que a davant hi hagi el cuer. I és que mantenir aquest ritme de punts i triomfs fora de casa és cada cop més complicat.