El Girona s'anima amb la Copa (3-1)

Dos gols de Stuani i un de Blind a la primera part certifiquen la classificació dels de Míchel pels quarts de final del torneig del KO

Marc Brugués

El Girona serà divendres al migdia al bombo del sorteig dels quarts de final de la Copa. L'equip va atrapar el seu sostre històric a la competició gràcies a un altre festival a Montilivi contra el Rayo en un partit que va quedar liquidat a la mitja hora de joc. Dos gols de Stuani, un dels quals de penal, i un altre de Blind, van situar un 3-0 (m.29) que deixava molt coll avall l'eliminatòria. No es va patir, malgrat algunes badades individuals com la de Solís que va costar el 3-1 encara abans de la primera part. El perill del Rayo s'acabaria aquí perquè el Girona va controlar la segona part i el bitllet no es va escapar. Sí, els de Míchel també volen fer història a la Copa i van per bon camí. Són a un partit de les semifinals. Del partit de diumenge passat a Almeria, ja ningú se'n recorda, perquè, ahir, l'equip va recuperar durant molts minuts les millors sensacions de tota la temporada.

El repte era engrescador i perillós alhora perquè, d'una banda, permetia il·lusionar-se amb la possibilitat d'acostar-se al sostre de les semifinals i, de l'altra, pel risc de perdre algú més per lesió en una plantilla sense gaire fons d'armari, de moment. La Copa era un objectiu clar de Míchel que, ambiciós com pocs, en cap moment li havia passat pel cap llençar-la. Confia al màxim en tots i cadascun dels integrants de la plantilla i malgrat venir de jugar a Almeria i tenir partit diumenge contra el Sevilla, va formar amb una bona colla de titulars. El més sorprenent, segurament, l'absència d'Aleix Garcia, sancionat a la Lliga però disponible ahir, i la titularitat de Savinho. A la porteria, Juan Carlos va ser l'escollit. També hi era Stuani i ell solet es va encarregar de decantar un partit que abans de la mitja hora ja estava sentenciat. I això que una badada de Juanpe només començar ho hauria pogut canviar tot. Miguel Gutiérrez, molt ràpid, va corregir-ho a temps. A partir d'aquí, va començar el xou. Una triangulació màgica que iniciada per Tsygankov i continuada per Portu va acabar amb Stuani, en semierrada, rematant la pilota al fons de la xarxa. L'uruguaià obria la llauna i encararia encara més transformant un penal comès sobre Portu.

No havien passat ni vint minuts. El Girona en volia més. Tsygankov feia el que volia per la dreta i Portu estava inspiradíssim. El murcià va treure's una centrada mil·limètrica a l'interior de l'àrea que Blind, disfressat de Van Basten, va enviar al fons de la xarxa tal com venia per fer el tercer de la nit i el seu tercer gol de l'any. Amb 3-0 el partit semblava tancat. Solís s'agradava al mig del camp. Segurament massa, en un excés de confiança va perdre una pilota davant Nteka que va definir a la perfecció davant Juan Carlos. El Rayo no havia dit l'última paraula perquè en l'acció anterior, De Frutos havia estavellat una pilota al pal. No estava fet. El gol i les errades no forçades dels gironins obrien l'eliminatòria per la segona part.

Fos pel resultat o per donar descans, Míchel va deixar Arnau i Juanpe a la banqueta a la mitja per fer entrar Couto i el debutant Antal. Semblava tot tranquil, però el Rayo no havia dit l'última paraula encara. Antal, molt segur i gens nerviós, hauria d'aparèixer per salvar la rematada de Nteka després d'una acció per la banda dreta de Ratiu. El central georgià, de 1,92 i de dinou anys, també s'estiraria per neutralitzar el que era un un contra un de Trejo contra Juan Carlos. Feia la sensació que fes tota una vida que jugava al primer equip. Tot i això, la millor notícia és que no estava passant res que fes perillar la victòria i la classificació gironina. Fins i tot Savinho, en dues ocasions va estar a punt de posar la cirereta al pastís ja en l'afegit. Primer el pal i després Cárdenas van evitar el quart. Ara sí, ja estava fet. Toca veure amb calma els partits d'avui esperar el sorteig de divendres.