La proposta de remodelació de Montilivi que triomfa a les xarxes

El gironí Javier Caireta-Serra es dedica a l'edició de vídeo i 3D i està especialitzat en estadis

La proposta de Javier Caireta-Serra per a la reforma de Montilivi

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

La gran temporada del Girona, líder en solitari de Primera Divisió, està posant al descobert més que mai les mancances de Montilivi. Deixant de banda que l'estadi blanc-i-vermell s'ha quedat petit, amb les entrades exhaurides cada jornada de lliga que els de Míchel juguen a casa, necessita una reforma urgent per millorar les instal·lacions.

El president Delfí Geli va explicar en una entrevista a Diari de Girona que "pensem en la projecció de futur de l'estadi". "Aquesta temporada, tal com van les coses, s'estan accelerant els processos", comentava. Doncs bé, el gironí Javier Caireta-Serra s'ha avançat amb la seva pròpia proposta de remodelació de Montilivi. Ell és freelance i es dedica a l'edició de vídeo i 3D amb l'especialitat en estadis. En l'actualitat resideix a Madrid, però recorda amb nostàlgia l'època en què vivia a Girona.

"Casa meva estava al costat de Montilivi. Només havia de creuar el bosc i ja era al camp. Cada cap de setmana anava a veure el Girona, quan jugava a Segona B i també a Tercera... Conec molt bé l'estadi", explica aquest aficionat que, des de la distància, s'emociona veient als gironins triomfant a Primera Divisió, a dalt de tot de la classificació.

Una reforma de la grada en un estiu

"Com que el Girona està tan amunt, és molt probable que es classifiqui per a Europa i, si això passa, necessitarà un estadi millor. He fet una proposta no oficial aprofitant la primera graderia, mentre que la segona està inspirada en El Sadar. Només he tret les grades provisionals, la coberta antiga i n'he posat una de 360. També hi he afegit llotges VIP perquè a Europa podria ser una via de beneficis molt gran per al club. A Madrid, visc a prop del Santiago Bernabéu, i he seguit l'obra durant molts anys. Si un estadi amb capacitat per a 85.000 persones ha trigat un estiu per reconstruir la grada, el Girona amb un aforament de 20.000 espectadors també ho pot fer. Fins i tot, pot trigar menys. Hi ha una zona una mica conflictiva al Gol Sud, perquè el carrer passa molt a prop, però jo crec que podria encaixar", comenta.

La proposta de remodelació de Montilivi de Javier Caireta-Serra ràpidament s'ha viralitzat a les xarxes i ha il·lusionat als seguidors del conjunt blanc-i-vermell. "A Twitter, l'han vist més de 70.000 persones i els comentaris són molt positius. Si també pogués servir d'inspiració per al projecte del club seria increïble", celebra.