El president de la UEFA es posiciona en contra que el Girona i el City puguin enfrontar-se a Europa

Aleksander Ceferin assegura que no veu bé la "multipropietat total" de diversos clubs

Aleksander Ceferin, president de la UEFA

Aleksander Ceferin, president de la UEFA / Europa Press

Efe/DdG

Aleksander Ceferin, president de la UEFA, s'ha posicionat en contra de la multipropietat "total" de diversos clubs en el futbol europeu en ser preguntat pel cas Manchester City-Girona en una entrevista amb el diari britànic 'The Telegraph'.

El City Group posseeix una mica menys del 50% del Girona (47%), actual líder de la Lliga, la qual cosa ha generat el debat de què passarà la temporada que ve en cas que els dos equips, Manchester City i Girona, disputin la Lliga de Campions.

"Ja sabeu com funciona el futbol. Un club gran anglès pot perdre 3-0 contra un equip petit portuguès i es pot atribuir al fet que han tingut un mal dia, però imagina que passa això mateix si els dos equips tenen al mateix amo. Diran: "la competició està falsejada", diu Ceferin.

"Aquest és el gran problema i no tinc una solució. Sempre podem dir que es pot fer sota unes circumstàncies concretes, però el control de dos o més equips per a mi és un no. Aquesta, ara com ara, és la meva opinió. No tenim una solució concreta".

El president de la UEFA ha revelat que la setmana passada van mantenir una reunió per a tractar aquest tema, però no n'ha donat més detalls.

El cas del Girona i el Manchester City no és l'únic del futbol europeu i també podria produir-se un conflicte d'interessos en cas que Manchester United i Niça vagin a la mateixa competició europea, ja que tots dos tenen com a accionista a Jim Ratcliffe, amo de INEOS.

Aquesta temporada la UEFA ja va obligar a Tony Bloom, amo del Brighton & Hove Albion i del Saint Gilloise a reduir la seva participació en el club belga per a poder jugar l'Europa League