El Girona negocia amb el Celta per Fran Beltrán

El Celta hauria rebutjat una primera oferta gironina pel migcampista de 24 anys, que va coincidir amb Míchel al Rayo Vallecano

El club confia lligar un migcentre i un defensa central abans de dijous a mitjanit es tanca el mercat d’hivern 

Fran Beltrán intenta escapolir-se de l'escomesa de Paredes (Athletic)

Fran Beltrán intenta escapolir-se de l'escomesa de Paredes (Athletic) / Europa Press

Marc Brugués

Marc Brugués

«No fitxarem per fitxar. No vull pedaços. La idea és reforçar-nos amb algun jugador jove que ens aporti tant per ara com pel futur». Diumenge a la tarda, després de la victòria a Vigo, Míchel va tornar a reconèixer que la idea del Girona és incorporar un central jove. Una aposta de futur com va fer a l’estiu amb el colombià de 18 anys, Jhon Solís, per qui en va pagar cinc milions a l’Atlético Nacional. Han passat cinc mesos des de llavors i l’equip -qui ho havia de dir- és líder i somia, despert, amb Europa. El propòsit és reforçar-se per apuntalar la plantilla amb l’objectiu de classificar-se per la Champions League i, si no hi ha res d’estrany, així hauria de ser. Després d’un mes de gener en què se n’han anat Bernardo Espinosa (Atlético Nacional) i Ibrahima Kébé (Mirandés), el Girona esgota les possibilitats de tancar alguna operació d’entrada abans de dijous dia 1 de febrer a mitjanit, la nova data fixada per la laLliga per la clausura del mercat d’hivern. 

A partir d’aquí caldrà veure quin plantejament té Quique Cárcel, a tres dies perquè es tenqui el mercat. D’acord amb Míchel, la idea inicial del Girona era reforçar l’equip amb un migcampista de qualitat i l’escollit era Nico González (Porto), amb les coses estaven força encarrilades. Tanmateix, l’operació es va trencar perquè l’entrenador del conjunt portuguès, Sergio Conceiçao, no el va deixar sortir. A partir d’aquí, i arran de les lesions de David López, Juanpe i Èric Garciael club va obrir la via del central. I això que Míchel, tot primer, semblava ser-hi reticent i decidit  a acabar el curs amb la matèria primera que li quedava. Les lesions i l’opció que el defensa sigui un jove amb projecció pel futur l’han fet canviar d’idea. 

La incògnita ara és saber si el Girona intentarà signar un central i un pivot o només una de les dues posicions. En aquest sentit, el club es mou i això ha de ser bo. El primer moviment va transcendir diumenge al migdia des de Vigo mateix. El pivot del Celta Fran Beltrán és un dels objectius del Girona. De fet, el conjunt gallec hauria refusat la primera oferta presentada pel Girona perquè la consideraria baixa. Cal recordar que, al 2018, el Celta va pagar al Rayo Vallecano els sis milions d’euros clàusula de rescissió de Beltrán. Aleshores tenia tan sols 19 anys i acabava de pujar a Primera amb el Rayo que dirigia, precisament, Míchel. La presència del tècnic madrileny, que el coneix a la perfecció, pot ser el factor que faci decantar la balança. Això, si és que el Girona augmenta l’oferta i el Celta l’accepta abans de dijous a mitjanit.  

Cal recordar que al mes de gener del 2022, el Celta va renovar Fran Beltrán, que acabava contracte al 2023, fins al 2026. Indiscutible des de la seva arribada al club, darrerement ha perdut protagonisme amb Rafa Benítez. Tant és així que no ha jugat cap minut en els últims tres partits de Lliga (Mallorca, Reial Societat i Girona) ni tampoc el de Copa contra la Reial disputats aquest mes de gener. 

Slotsager (Odense), és un central de 18 anys que agrada molt

Slotsager (Odense), és un central de 18 anys que agrada molt / Odense Boldklub

Un central de futur

Mentrestant, el club també treballa per reforçar la posició de central, una parcel·la en què Míchel ha hagut de fer invents els darrers partits arran de l’allau de lesions. Arnau Martínez a Vigo, i Antal a Palma han estat les parelles de l’intocable Blind. Veient que tant David López com Juanpe encara en tenen per un parell de setmanes més i que Èric Garcia no acaba de fer net, el club ha decidit posar fil a l’agulla. En el perfil de central que cerca el Girona és d’un jugador jove capaç que pugui rendir ara i, sobretot, servir al club durant uns quants anys. En aquest sentit, un dels noms que té sobre la taula Cárcel és el del danès de 18 anys, Tobias Slotsager, que juga a l’Odense. Faye (Barça B) també agrada tot i que hi ha competència (Lens) i el Barça s’ho pensa.