Portu: «Volem fer un any històric, però històric de veritat»

El mitjapunta del Girona valora el moment de l’equip, després de marcar el gol de la victòria davant el Celta, abans d’enfrontar-se dissabte a la Reial Societat, amb qui té una Copa del Rei

Portu celebra el gol davant el Celta.

Portu celebra el gol davant el Celta. / EFE/SALVADOR SAS

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Portu va tornar el passat estiu al Girona assumint un rol diferent del que tenia en la seva primera etapa al club. Amb 31 anys -va marxar amb 27-, venia a ser el davanter suplent, un revulsiu de garanties. El que ningú s’esperava és que Portu trencaria amb totes les expectatives per guanyar-se, a còpia de treball i resultats, la confiança de Míchel amb un lloc a l’onze titular. Aquesta temporada, el mitjapunta de Beniel ha sortit d’inici contra l’Alabès (3-0), el Sevilla (5-1) i el Celta (0-1), on va marcar l’únic gol del partit a Balaídos per mantenir líder el Girona una jornada més.

«Per treure el millor de si» cal ser feliç. I Portu ho és a Girona. «En el futbol, com en qualsevol feina i a la vida en general, la gent treu el millor de si quan és feliç i hi ha un bon ambient de treball. A l’equip hi ha alegria. Crec que a tots se’ns nota que som feliços al camp. Ens divertim, som una família i tothom ho veu. Hi ha molta feina i dedicació, però, sobretot, molta alegria. Ens divertim al camp, i això, a dia d’avui, és molt difícil», ha comentat Portu en una roda premsa per valorar el moment del Girona abans de rebre aquest dissabte la Reial Societat a Montilivi.

Al conjunt donostiarra, el murcià va continuar-hi el seu camí després de tancar la primera etapa a Montilivi. Amb Imanol Alguacil, va guanyar la Copa del Rei la temporada 2019/20 i va agafar experiència a Europa, on somia jugar el curs vinent amb Míchel.

«En la carrera d’un jugador sempre hi ha partits especials. A la Reial he viscut coses molt maques. Hi vaig conèixer companys que ara són amics. Tinc molta relació amb la gent d’allà. L’any passat també vaig anar a jugar al Reale Arena i em van transmetre la seva estima. La meva filla va néixer a Donosti i és donostiarra..., ho tindré per tota la vida. Em van tractar molt bé i vaig viure coses molt maques com ser campions en una final i jugar a Europa», ha dit.

Sobre la trajectòria del Girona, que ja suma 55 punts de 66 possibles, ha explicat que «si l’equip té una cosa molt bona és que no mira més enllà»: «Ni estadístiques, ni números... És molt important. Anem setmana rere setmana, rival rere rival. Estem centrats en el present. Voler arribar a la meta abans de recórrer el camí és molt difícil. És molt bo el nostre dia a dia. Ja es veurà amb el temps el nostre sostre, de moment hi ha il·lusió màxima. Tots estem molt posats en el nostre treball. Volem fer un any històric, però històric de veritat. Pensar en la meta seria equivocar-nos. Hem de pensar en el que ha portat l’equip a estar allà».

Per seguir a dalt de tot, primer caldrà vèncer «una Reial molt forta»: «T’exigeix i pressiona molt a dalt. Conec Imanol i vol que tots els jugadors pressionin i robin a dalt. Sempre que t’enfrontes a la Reial, has de saber que té moltíssims punts forts. Míchel ens deixa claríssim a tots els partits els punts forts del rival i com fer-li mal». Tot seguit, superar un febrer d’allò més exigent: «Ve un mes contra equips de la part alta que competeixen bé. Serà com la primera volta. Sabem quin és el camí a seguir, anat a pels tres punts contra tothom. Volem fer una segona volta com la primera».

Portu, que, de moment, porta quatre gols i sis assistències, ha reconegut que «aquest any de tornada és molt especial per mi, pel que està lluitant l’equip». «L’equip està vivint un moment molt bo, pràcticament tota la temporada des de l’inici. Sabíem que després del partit de Copa havíem de tornar a guanyar i recuperar les bones sensacions. Balaídos sempre és un camp complicat, el Celta necessita guanyar i l’estat de la gespa tampoc era l’adequat, així que havíem de fer un pas endavant. L’equip va respondre. Estic molt content»», ha afegit.