Quique Cárcel: "Crec que hem perdut la consciència de l'esforç que vam fer a l'estiu"

El director esportiu fa balanç d'un mercat d'hivern en què el Girona ha aconseguit retenir els seus futbolistes importants, però no ha fitxat i ha perdut Bernardo i Kebe

El club ha anunciat la renovació d'Antal fins al 2028

La roda de premsa de Quique Cárcel en directe

Jordi Bofill

Jordi Bofill

El mercat d'hivern del Girona s'ha tancat amb dues lectures. La primera, i positiva, que el club ha aconseguit retenir els seus futbolistes importants, que l'han situat en la segona posició a la Lliga. La segona, i més dubtosa, és que no s'ha incorporat a ningú, tenint en compte la dèbil situació a l'eix defensiu i el desig d'afegir una peça més de rotació al darrere o al mig del camp. La plantilla queda amb tres vacants sense cobrir, després dels adéus de Bernardo i Kebe. D'altra banda, en una decisió estratègica, s'ha anunciat la renovació de l'hongarès de dinou anys Antal fins al 2028, per quatre temporades més. De tot plegat ha parlat el director esportiu, Quique Cárcel, en una roda de premsa de balanç feta a l'estadi de Montilivi.

VALORACIÓ DEL MERCAT

"És un mercat bastant diferent, sobretot pel que estem vivint. Hem fet una primera volta històrica i crec que, en aquesta segona volta, havíem de veure com reaccionava l'equip, i ho ha fet bé. Sí que hi ha hagut un moment de patiment, amb problemes defensius i molts partits, i això ens ha fet pensar si havíem d'anar a buscar alguna cosa. És cert que la nostra intenció era signar, com a primera opció, algú per al mig del camp, amb la sortida d'Ibra. Però la situació ha anat canviant, per les lesions en la defensa i la marxa de Bernardo. En converses amb Míchel, el més important era que no sortís ningú clau. Els futbolistes no volien marxar, tot i algunes situacions que sempre es generen. Hem treballat de cara al futur, no només pels cinc mesos que queden. Tal com està l'equip, crec que si venia algú no tindria oportunitat ràpidament. L'equip està molt tancat perquè el seu rendiment és brutal i, a més, Èric Juanpe els recuperem ja. A David li queden dues-tres setmanes. I això significa que hi ha competència, perquè els que juguen, compleixen. Per fer un onze, Míchel té alternatives. Així ho hem parlat i analitzat i com no hem trobat un jugador de futur, hem preferit no malgastar el que tenim. Crec que hem perdut la consciència de l'esforç que vam fer a l'estiu, on vam pagar molts diners per quedar-nos futbolistes en propietat. Ara no teníem aquesta capacitat. Hem de confiar en la plantilla que tenim".

PER QUÈ NO SE SIGNA NINGÚ?

"Hauríem signat algú, però no vam arribar a acords amb cap dels dos-tres jugadors que teníem vistos. En tema defensiu, també volem creure en Antal, que té bones qualitats i necessita temps per créixer. També hi ha Arnau, que feia molt temps que no jugava de central i l'altre dia va estar molt bé. Tot això, ha provocat que no féssim res. En el futbol s'ha de pensar en el futur i en els pressupostos. Hem de continuar creixent amb aquesta mirada, per això no hem arribat a acords amb altres clubs, perquè quan tens necessitats, tothom estreny més".

ORIOL ROMEU

"Des del minut u, ja vaig dir que era molt important, també per Míchel. Està al Barça i sabem que, si algun dia pot tornar, ens agrada molt. Però ara hi ha una normativa que fa impossible el seu fitxatge".

CREIXEMENT

"Fa uns deu anys que sóc aquí i fa molt que treballem, intentant portar talent. El fet de com va l'equip, sembla que sigui màgia del City. Respecto totes les opinions, però el pressupost que tenim és el que tenim. Vivim un moment molt bonic, i no entro a valorar el que digui la gent".

OBJECTIUS

"Tenia la sensació que abans lluitàvem per la zona mitjana-baixa, i la competència en el mercat era dura. Ara hi ha molts jugadors que volen venir al Girona i nosaltres haguéssim pogut fer el pas, perquè no éren dins la Lliga d'aquests equips. Això sí que ho he notat i em fa preveure que hem fet una evolució important. Hem fet un pas que havíem de fer i és un dels aspectes més importants d'aquest mercat".

LATERAL ESQUERRE

"La plantilla que tenim avui, és la del principi. Al lateral, hi ha dos jugadors que estan demostrant ser fiables, com Miguel Blind. Han jugat gairebé el 90% dels minuts i a un gran rendiment. Si en porto un i tot va normal, aquest no jugarà. I fitxar-ne un, és una despesa important. Per tancar algú de futur, d'acord, però si era una cessió, acabaria no sent rellevant. Prefereixo fer servir les alternatives pròpies, que en tenim. Hi ha Arnau, també Valery. De cara al futur, necessitarem diners per poder fer una plantilla que pugui estabilitzar el club a Primera. El que estem fent ara és increïble i excepcional. Haurem de fer un reset, quan acabi el curs. Tant de bo estiguem a Europa, perquè voldrà dir que tindrem un millor pressupost. Però haurem de ser realistes".

NO TOCAR EL QUE FUNCIONA

"El missatge és molt clar. El que està fent la plantilla i el cos tècnic és increïble. Ho vull millorar, però millorar el que estem fent és complicat. Hi ha dos jugadors per posició, tots a un nivell molt alt. Recordo que Arnau no juga perquè Couto està excel·lent. La plantilla s'està fent millor entre ells. Per què haig de posar algú nou? No cal tocar allò que va bé".

ESTIU

"Treballem moltes coses per intentar mantenir el gruix de plantilla que tenim, perquè funciona i l'entrenador i jo volem que segueixi. Serà diferent, perquè quan comencem de zero una altra vegada, encara que sigui Europa o Lliga de Campions, serà molt apetitós per als futbolistes, perquè ho voldran viure aquí. Però és una arma de doble tall. Ara, si ve alguna oferta que no es pugui rebutjar, no hi podrem fer res. I si arriba, ens ha de fer créixer com a club".

ANTAL

"No puc dir que no hem patit, al gener. El fet de quedar eliminats de la Copa ens fa veure les coses diferents. Ara hi ha setmanes llargues i no partits de tres dies. Si haguéssim anat a semifinals, segurament hauríem fitxat algú. Però com vèiem que els centrals s'estan recuperant i tothom dona un bon nivell, i que Antal té un gran potencial i l'any que ve podem plantejar-nos incloure'l dins l'estructura, també influeix. Al costat dels jugadors que hi ha, pot millorar. I per això no hem volgut fer cap bogeria".

FEINA A LLARG TERMINI

"No hem tancat res, però tenim coses obertes. Hi ha dos-tres jugadors de l'actual plantilla del Girona, com Tsygankov, Blind i Dovbyk, que no van arribar al mercat que desitjàvem. En un acord, hi ha tres parts. I confio en el fet que coses que hem treballat ara, estan més a prop que abans per al futur".

MÍCHEL SÁNCHEZ

"Ho està fent molt bé, això està clar. Si el Girona va segon, ja parla sol. Tindrem la sensació que poden venir-lo a buscar, però em preocupa poc, perquè només penso en la Reial Societat. Aquí és on hem d'estar tots i ell, el primer. En el moment en què penses per davant, et comences a confondre. Ell és molt feliç, vol complir el seu contracte. I després podran passar coses i ja ens prepararem, però Míchel té tot el focus posat en el Girona".