Stuani: «Guanyar al Bernabéu pot marcar un abans i un després»

El davanter uruguaià desitja mantenir la seva ratxa golejadora a l’estadi blanc, on ha marcat sempre amb el Girona, i ajudar l’equip a poder lluitar pel títol

Stuani celebra el primer gol que va fer al València a Montilivi.

Stuani celebra el primer gol que va fer al València a Montilivi. / MARC MARTÍ

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Quan parla el capità, se l’ha d’escoltar. Cristhian Stuani ha atès aquest migdia els mitjans de comunicació per valorar el gran moment de l’equip abans de jugar-se el liderat aquest dissabte davant el Reial Madrid al Santiago Bernabéu. El davanter uruguaià té clar que guanyar al conjunt d’Ancelotti representaria «un abans i un després» per als gironins, amb la possibilitat d’aspirar a la lluita pel títol de Lliga.

«Estem amb molta il·lusió. És una setmana diferent, sabem el que ens estem jugant. Hi ha un ambient molt bo a l’equip, amb una mentalitat molt positiva. Aquest partit és vital per als nostres objectius. Volem mantenir la mentalitat competitiva. Jugar davant el Reial Madrid i al seu camp per treure-li el lideratge és més que una motivació», ha assegurat Stuani.

Per al davanter uruguaià, «aquest partit pot marcar un abans i un després»: «Arribem en una situació immillorable, amb la possibilitat de poder lluitar per un objectiu com és la Lliga. És un somni. Per nosaltres, és espectacular. Té importància i mereix responsabilitat. És un moment ideal per anar al Bernabéu i intentar guanyar. Potser llavors podríem parlar de lluitar per la Lliga. Encara que sabem que no és la nostra realitat i hem de tenir els peus a terra. Hem de ser realistes, sobretot. El partit serà molt complicat, però tindrem les nostres possibilitats».

Stuani és especialista en marcar gols al Bernabéu. Amb el Girona, ho ha fet sempre en les tres ocasions que hi han anat els blanc-i-vermells. Va veure porteria el curs de l’estrena a Primera (2017/18) amb dues dianes, malgrat la derrota (6-3); va fer el penal de la històrica victòria (1-2) de la temporada següent -que malauradament acabaria amb el descens-; i també, des dels onze metres, va donar l’empat del passat exercici (1-1). «És molt maco, tinc un gran record i m’agradaria repetir-ho per donar-li a l’equip la possibilitat de sumar punts. És el més important. Em dona satisfacció marcar a un rival de talla mundial, sempre que sigui per ajudar l’equip», ha dit.

Respecte al triomf al Bernabéu, el qual van viure’l Juanpe, Portu, Aleix Garcia, Valery i el propi Stuani, el charrúa ha explicat que «els missatges que transmetem a la plantilla són positius». «No hi ha res impossible. Tenim una oportunitat única. Estem mentalitzats en fer el millor partit de l’any. Per nosaltres podria ser històric».

Alhora, ha comentat que «no tenim la pressió de guanyar tots els partits, però si la il·lusió»: «No és una final, tot i que ens ho prenem com un partit especial. Ens pot fer pensar que encara és possible somiar per guanyar la Lliga. Guanyar seria un salt impressionant a tots els nivells. Durant l’any hem demostrat que podem plantar cara a qualsevol rival. Podem posar-nos en una posició increïble».

En aquest sentit, Stuani ha recordat que «encara no ens podem comparar amb el Leicester»: «Quan la gent ens ho diu, vol dir que el que estem fent té importància a nivell nacional i internacional. El treball de l’equip és molt bo, però la Lliga encara continua i, de moment, no hem aconseguit res. Hem de mantenir sempre la humilitat. Si baixem una mica el nivell, podem tenir resultats negatius. Hem de mantenir la calma sense desviar-nos».

Si aconsegueix marcar un doblet, el capità arribarà als 100 gols a Primera Divisió. «Somio en guanyar al Bernabéu. Per mi seria molt maco tornar a marcar, però el més important és que el Girona guanyi». Aquesta vegada Stuani tindrà l’ajuda de Dovbyk, el davanter titular. «Farà tot el possible per arribar al partit», ha confirmat.