Coneguts

Lejeune i Manu Sánchez durant la final del play-off del 2016

Lejeune i Manu Sánchez durant la final del play-off del 2016 / Marc Martí Font

Josep Guardiola

Josep Guardiola

L’Osasuna de Pamplona, rival aquest vespre del Girona FC, forma part d’un reduït grup d’equips que el conjunt gironí s’ha trobat al llarg d’aquests darrers anys, tant a Segona Divisió, com a les eliminatòries per pujar i també a la màxima categoria. De fet, aquest grupet el formen només cinc conjunts, l’esmentat Osasuna, l’Almeria, l’Elx, el Rayo Vallecano i l’Eibar.

Són cinc dels onze rivals que l’equip de Montilivi ha tingut en aquests cursos a les promocions d’ascens, on s’ha vist la cara amb un total de nou rivals, tot i haver disputat onze rondes. La diferència està que amb l’Almeria s’hi ha enfrontat tres vegades.

Parlant del rival d’avui, l’enfrontament definitiu per pujar jugat contra l’Osasuna la campanya 15/16 va ser dels que menys dubtes va deixar. Els navarresos varen ser superiors a l’anada jugada al Sadar, partit que es va cloure amb el resultat final de 2 a 1. També va ser superior a la tornada jugada a l’estadi gironí, on es varen tornar a imposar per 0-1. Ningú va posar en dubte que l’equip de Pamplona es va merèixer aquell ascens.

Curiosament, un cop el Girona FC es va estrenar a Primera divisió, no va poder coincidir amb l’equip navarrès en cap dels dos primers exercicis a la màxima categoria, ja que els de Pamplona havien baixat a Segona. Si que ja es varen veure les cares la temporada passada, amb empat a un gol a Montilivi i victòria de l’equip vermell al Sadar en aquell darrer partit on els dos conjunts es jugaven en els darrers noranta minuts de lliga, qui aniria a Europa en l’actual temporada.

Cal recordar que posats en el curs actual, la visita al camp de l’Osasuna es va saldar amb un espectacular 2-4, en el que ha estat una de les golejades signades aquest any per l’equip de Míchel.

Més enllà de l’Osasuna, i tornant als equips amb qui el Girona FC s’ha jugat l’ascens i després s’hi ha vist les cares a Primera, un d’ells ha estat l’Almeria que va ser un dels dos primers rivals, l’altra va ser l’Alcorcón, en unes eliminatòries d’ascens, en aquest cas les jugades la campanya 12/13, amb Rubi a la banqueta. Després d’això la sort d’andalusos i gironines a la màxima categoria ha estat ben dispar.

Igual que ho ha estat per Elx i Eibar, ara tots dos a Segona divisió. La diferència es que mentre a l’Eibar se’l va guanyar fa dos cursos camí de l’ascens, finalment assolit a Tenerife; l’Elx havia deixat els gironins sense aquest premi en la temporada 19/20. Va ser en aquella recordada eliminatòria de molt poc futbol i empat a zero en l’anada disputada a terres il·licitanes i victòria visitant a Montilivi amb el recordat gol de Pere Milla, ja en el descompte del partit. El mateix matx on Stuaniva ser expulsat en el minut 60.

Els ja esmentats Alcorcón i Tenerife, a més del Saragossa i el Còrdova son els altres equips amb qui els gironins han disputat eliminatòries d’ascens. Com ha quedat dit, amb cap d’aquests cinc hi ha coincidit a Primera, cosa que avui si tornarà a fer amb l’Osasuna. Un rival sempre simpàtic i que pràctica bon futbol.