Tsygankov i Dovbyk fan història i jugaran l'Eurocopa amb Ucraïna

La victòria contra Islàndia permet que es converteixin en els primers futbolistes del Girona, amb Blind, que disputaran aquesta competició

La parella ucraïnesa del Girona, amb la seva selecció.

La parella ucraïnesa del Girona, amb la seva selecció. / Jakub Gavlak/EFE/UEFA

Jordi Bofill

Jordi Bofill

La temporada dels rècords per als futbolistes del Girona també ho és en les seves seleccions. La parella de davanters desconeguts que estan fent fortuna a Montilivi, els ucraïnesos Viktor Tsygankov i Artem Dovbyk, s'han classificat per a l’Eurocopa que es disputarà a Alemanya aquest estiu, després de remuntar la selecció d’Islàndia en la final de la repesca (2-1). A més, Tsygankov, que ha estat titular -Dovbyk ha entrat al 72’- ha fet el gol de l’empat provisional. Mudryk ha donat l’accés en el 88’.

Dovbyk, autor de catorze gols amb els blanc-i-vermells, però que arrossega una sequera important perquè no veu porteria a la Lliga des del 21 de gener, quan va marcar un hat-trick contra el Sevilla, va ser fonamental en les semifinals disputades la setmana passada, perquè un gol seu gairebé en l’últim minut va permetre superar Bòsnia (1-2).

Tsygankov i Dovbyk es convertiran, d’aquesta manera, en els primers futbolistes de la història del Girona que juguen l’Eurocopa, juntament amb Daley Blind. Una fita més per a un club que no es cansa d’estripar registres.

Aquests no són els únics casos en què jugadors de Montilivi triomfen en els seus respectius països. En la primera aventura del club a Primera Divisió, la temporada 2017-18, la plantilla llavors dirigida per Pablo Machín va aportar tres noms al Mundial que es va organitzar a Rússia

Yassine Bounou, amb el Marroc, Johan Mojica, amb Colòmbia i Cristhian Stuani, amb l’Uruguai, van ser els representants blanc-i-vermells en la gran cita del futbol. Una gesta que els gironins van celebrar, gens acostumats a veure com els seus participen dels espectacles futbolístics de primer nivell.

Aquest estiu tocarà tornar a estar pendent, en clau gironina, amb la presència de la selecció d’Ucraïna en l’Eurocopa. El paper de Tsygankov i Dovbyk, ambdós estrelles, agafarà pes des del primer dia, tot i que estudiat el grup on han estat enquadrats, no seria gens forassenyat veure’ls passar de ronda: seran al grup E, amb Bèlgica, la favorita, Eslovàquia i Romania.

No seran els únics, perquè el neerlandès Blind també hi serà. I qui sap si caurà alguna sorpresa més, veient el magnífic rendiment col·lectiu dels de Míchel. Abans, però, caldrà tancar la presència a la Lliga de Campions. Això és el més important.