Quatre porters al Cívitas

El Girona sempre ha canviat de porter titular quan li ha tocat visitar l'Atlètic a la Lliga i, si no passa res estrany, novament ho tornarà a fer: Gazzaniga s'afegirà a Bounou, Gorka i Juan Carlos

Juan Carlos, encaixant un gol el curs passat en la visita a l'estadi de l'Atlètic de Madrid.

Juan Carlos, encaixant un gol el curs passat en la visita a l'estadi de l'Atlètic de Madrid. / EFE

Jordi Bofill

Jordi Bofill

Pobre del porter que defensa els tres pals del Girona al Cívitas Metropolitano, perquè l'any següent no repeteix d'inici. En tres visites en Lliga a l'Atlètic de Madrid, el conjunt gironí ha utilitzat tres porters diferents en l'onze inicial. I en seran quatre si no passa res anormal durant la setmana, ja que Gazzaniga no és un d'ells. Es va estrenar Bounou, el va seguir Gorka, i l'any passat va jugar Juan Carlos.

Eliminada la Copa d'aquesta fórmula, els gironins han obtingut un empat i dues derrotes en els seus desplaçaments. L'empat, aquest any, li val per assegurar-se que el seu rival no li retalla punts en el repte d'assolir un lloc en la Lliga de Campions -són tercer i quart, amb set punts de diferència-, i també per confirmar, després de la victòria de l'Athletic en la final contra el Mallorca, la presència en competicions europees. Com a mínim, la Conference League seria oficial.

En l'alineació de Míchel, hi serà segur Paulo Gazzaniga, el porter argentí que s'ha tornat indiscutible des que li va pispar la titularitat a Juan Carlos la temporada passada. El porter castellà, de fet, va ser protagonista amb una acció negativa en l'última visita: un 2-1 on Riquelme, ja de retorn amb els matalassers, va marcar el gol del Girona. Juan Carlos va regalar el segon gol a Correa, tan sols començar la segona part.

Una lesió en el debut

En l'estrena com a visitant a l'estadi de l'Atlètic de Madrid, l'escollit per Pablo Machín va ser Yassine Bounou, que es va lesionar i va haver de ser canviat per Gorka Iraizoz. El marroquí, que no havia començat la Lliga com a titular, però que quan va entrar ningú no el va moure, va encaixar un gol de Griezmann, neutralitzat per Portu a les acaballes del duel. Va ser el primer, i únic, punt del Girona (fins ara) al Cívitas.

L'any següent va jugar Gorka, amb Eusebio Sacristán a la banqueta, i en plena dinàmica negativa que acabaria amb els blanc-i-vermells a Segona DivisióGodín i novament el davanter francès, especialista a martiritzar la porteria gironina, van estripar les esperances d'un equip que no va tenir gaire a dir.

Després de Bounou, Gorka i Juan Carlos serà el torn de Gazzaniga, la fiabilitat del qual és molt del gust de Míchel, amb qui ja va coincidir a Vallecas, que el va reclamar l'any passat com a cedit, i que no va deixar d'insistir fins que va signar en propietat a l'estiu. Recentment, a més, el futbolista va renovar fins al 2027.

Amb aquest contracte, tot faria indicar que Gazzaniga novament tindrà opcions de repetir al Cívitas. Però comprovant la història, no es pot descartar res.

Subscriu-te per seguir llegint