Aleix Garcia: entre la selecció i el Leverkusen

El migcampista del Girona figura a la preconvocatòria de 29 jugadors per a l'Eurocopa, però podria abandonar Montilivi aviat

Aleix Garcia en acció contra el Rayo

Aleix Garcia en acció contra el Rayo / Marc Martí Font

Hores després de ser un dels mestres de cerimònies de la festa de celebració per l'excel·lent temporada en els parlaments a la plaça del Vi i a la Copa, Aleix Garcia torna a ser protagonista. El migcampista del Girona va ser inclòs en la preconvocatòria de la selecció espanyola de preparació per a l'Eurocopa d'Alemanya. El d'Ulldecona va debutar el novembre passat contra Xipre amb la selecció i es va convertir en el primer jugador del Girona que arriba a l'absoluta. D'aquesta manera, Aleix Garcia s'integrarà ara als entrenaments amb la selecció, que disputarà dos partits amistosos contra Andorra (el 5 de juny a Badajoz) i contra Irlanda del Nord (el dia 8 a Palma). L'endemà hi haurà la llista definitiva de la qual en quedaran exclosos tres jugadors d'aquesta primera que és de 29.

D'altra banda, diversos mitjans alemanys assenyalen un fort interès del Bayer Leverkusen en Aleix Garcia en una operació que estaria avançada. Caldrà veure com es desenvolupen els esdeveniments i si el d'Ulldecona continua a Montilivi la temporada que ve, però el fet és que ja té un peu a Alemanya. Segons Fabrizio Romano, periodista especialitzat en el mercat de fitxatges, el campió alemany espera apropar-se a un acord definitiu aquesta setmana. De fet, el tècnic Xabi Alonso li va trucar a l'abril i ja té el vistiplau del futbolista català. Tan sols queda que els dos clubs concretin la xifra final del que podria ser (potser provisionalment) la venda més cara de la història blanc-i-vermella, xifrada en els 12 milions deixats per Santi Bueno. El preu per Aleix Garcia oscil·larà entre els 15 i els 20 milions d'euros, un bon pessic a l'economia dels de Montilivi, que ja treballen per reforçar el mig del camp.

Oriol Romeu i Renato Tapia podrien aterrar aviat i a bon preu al Girona de Champions. Romeu, objecte de desig no amagat de Míchel i Cárcel, podria fer el camí de tornada un any després de deixar l'entitat. Segons Mundo Deportivo, el preu que pagarien els gironins no variarà gaire dels 3,5 milions pagats pel Barça. Per Tapia, que acaba contracte, l'AS va publicar l'existència d'un preacord entre el peruà i el club.

No ha passat ni un dia de la festa més gran vista mai per la ciutat, i els rumors s'accentuen. La Cadena Ser va avançar que el central de l'Sparta Praga Ladislav Krejci està tancat, i el traspàs s'enlairaria als 12 milions d'euros, que d'aquesta manera també es convertiria en el més elevat de l'entitat, superant el del pitxitxi Artem Dovbyk. Pel defensa txec ja va haver-hi interès a l'hivern i, fins i tot, Míchel hi hauria parlat per explicar-li els seus plans i mirar de convèncer-lo. Per acabar-ho d'adobar, el davanter uruguaià Luciano Rodríguez, del Liverpool de Montevideo, va confirmar les negociacions amb el Girona. «És cert, i estan molt avançades».

Jastin, amb Catalunya

A part d'Aleix Garcia, que va caure de la selecció catalana perquè hi entrés Jastin Garcia, el central d'Estanyol Pau CubarsíFermínPedri Ayoze són les grans novetats de la llista de 29 convocats per a l'Eurocopa 2024. Entre les absències destaquen les de Marco Asensio Oihan Sancet.

Subscriu-te per seguir llegint