L'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, ha manifestat a través d'un comunicat el dol del consistori davant la mort de Mohamed Reda, el jove de 16 que ha mort aquest matí després d'estar ingressat a la UCI per caure pel celobert d'un edifici quan fugia de la policia. 'Va ser un desgraciat accident que ningú desitja', afirma l'alcaldessa en referència a l'accident succeït el passat 8 de gener. En el comunicat, Pineda adverteix però que aquest 'tràgic episodi' no justifica 'de cap manera cap tipus d'acte de vandalisme'. Pineda diu que tampoc estaven justificats els aldarulls del cap de setmana passat i fa una crida a la 'serenitat i el seny' davant la situació.

L'accident del jove Mohamed Reda mentre fugia de la policia va desencadenar, el cap de setmana passat, una manifestació d'un grup de menors -entre 9 i 14 anys- a les portes de l'Ajuntament de Salt (Gironès) acusant la policia local dels fets. Quasi una setmana després, el jove accidentat ha mort a causa de les ferides que presentava després de caure per un celobert d'un cinquè pis mentre fugia dels agents.

Després dels fets, l'alcaldessa ha mostrat l'opinió del consistori a través d'un comunicat i no ha volgut fer declaracions. En el comunicat, Pineda lamenta en primer lloc la mort del jove i trasllada el condol a la família i els treballadors del Centre de Residencial d'Acció Educativa (CRAE) de Salt on el jove residia. Pineda reconeix que, en definitiva, han estat aquests educadors els que han fet de 'família acollidora' mentre el jove ha viscut a Catalunya.

En el comunicat, Pineda assegura que la caiguda del jove 'va ser un accident que ningú desitjava'. 'Ara, en moments de dol, cal serenitat i seny, qualitats que la societat saltenca estic convençuda que sabrem demostrar', manifesta l'alcaldessa.

Ara bé, també es mostra contundent entorn als actes vandàlics dels darrers dies i dels que es podrien produir en les pròximes hores un cop s'ha conegut la notícia de la mort del jove. Pineda diu que la mort de Reda 'no justifica de cap manera cap tipus d'acte de vandalisme'. A més, l'alcaldessa ha mantingut que l'accident del jove tampoc era una justificació per cremar contenidors i vehicles que es va produir a la població el cap de setmana passat.

Finalment, l'alcaldessa declara que «Salt mereix un futur en pau i concòrdia» i demana als veïns que vagin a la una per mantenir la convivència al municipi. 'Junts és l'única manera que llaurarem la convivència', manifesta Pineda que destaca la feina que 'cada dia' fan els veïns 'per viure en dignitat i pau'.