El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Girona, Enric Pardo (ICV-EUiA), considera que Convergència i Unió ha provocat l'alarma fent públic que un dia concret es va detectar legionel·la a la font de la plaça Catalunya.

El responsable municipal ha explicat que tan bon punt es va saber que s'havia detectat aquest focus es va netejar el brollador. Pardo ha explicat que dins el programa de gestió i control d'instal·lacions de baix risc de transmissió de legionel·losi, es va fer una analítica el 28 de gener. Era un control rutinari que es fa periòdicament i que aquest cop va servir per detectar el focus, sense que es tingui constància que afectés la salut de cap persona.

Fruit d'això el laboratori va detectar presència de legionel·la a la instal·lació i va avisar de forma immediata el 3 de febrer als serveis municipals. Segons el representant municipal, el mateix dia es van aturar els sortidors i buidar la font, i a l'endemà es va netejar el vas. Una empresa especialitzada va desinfectar el sistema el dia 8 de febrer, abans de tornar a posar en funcionament els sortidors. Per l'edil ecosocialista, CiU fa «alarmisme» amb un tema de salut pública quan demana ara que es netegi la font, quant la instal·lació ha estat desinfectada ja fa dies. I recorda que ja va aprofitar l'arribada del mosquit tigre a Girona per generar alarma advertint que l'insecte era portador de deteminades malalties tropicals.

El regidor de Medi Ambient admet que no és el primer cop que es detecta legionel·losi a la ciutat de Girona tot i assenyalar que «no és habitual». Durant el darre mandat hi ha hagut tres o quatre cops que alguna persona ha agafat la malaltia.