El president del Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG), Benjamí Pallarés, ha advertit aquest divendres que els facultatius de la província es troben "al límit" com a conseqüència de les retallades sanitàries, que pateixen de manera directa i indirecta.

En declaracions a Europa Press, Pallarés s'ha mostrat preocupat pels efectes dels ajustos que ja han provocat un augment de les llistes d'espera, i estan al límit de provocar minves en la qualitat assistencial, ha assegurat.

"No sabem si és possible mantenir una qualitat assistencial amb menys pressupost i d'aquesta manera. Ja no podem fer més", ha assegurat el president del COMG, que representa 2.500 metges de la província.

Precisament aquest dijous, la junta del COMG es va reunir amb el president del Consell d'Administració, Josep Prat, i el gerent de l'Institut Català de la Salut (ICS), Joaquim Casanovas, després que a mitjans d'agost els metges gironins titllessin d'"inadmissible" que les retallades obliguin els facultatius a prescindir de proves complementàries, a alterar actituds terapèutiques o a disminuir la prescripció de fàrmacs.

En la trobada, els directius de l'ICS es van mostrar comprensius amb les reclamacions del col·lectiu mèdic, tot i que van insistir en la delicada situació econòmica que travessa l'administració.

Pallarés ha celebrat que com a mínim es pugui dialogar amb l'ICS, i ha demanat a les patronals que donin compte de la seva situació i que obrin una via de diàleg.