Un jove ha estat detingut i una vintena de persones han quedat ferides, 15 d'ells mossos d'esquadra, durant els incidents que s'han registrat avui a Girona abans del començament d'un acte per defensar la Constituciói que comptava amb el suport de partits com el PP i Vox.

Segons ha informat el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), arran de les càrregues policials contra els grups antifeixistes que intentaven boicotejar l'acte han atès 15 agents dels Mossos d'Esquadra, un dels quals ha estat traslladat a un centre hospitalari, i tres manifestants, un d'ells traslladat en estat lleu per contusió.

A l'Hospital Josep Trueta de Girona han ingressat tres persones ferides en els incidents, dues d'elles en estat lleu i una d'elles greu, segons ha informat una portaveu d'aquest centre sanitari.

Els dos ferits lleus han estat donats d'alta després de ser atesos a l'hospital i el ferit greu seguirà en observació encara que evoluciona favorablement.

Carregues policials a Girona als CDR concentrats en l'acte de Borbonia i Vox

Carregues policials a Girona als CDR concentrats en l'acte de Borbonia i Vox

Fonts dels col·lectius convocants de la manifestació de protesta han elevat a més d'una trentena els ferits entre els manifestants, entre ells el jove que ha estat detingut.

Diversos centenars de persones, moltes d'elles encaputxades, han irromput a la plaça 1 d'octubre de Girona, fins fa poc anomenada plaça de la ConstitucióGironaConstitució, per intentar boicotejar l'acte commemoratiu de l'aniversari de la Carta Magna convocat pel col·lectiu "Borbonia", que es defineix com "un moviment ciutadà que uneix als veïns de Girona contraris al moviment independentista", que ha rebut el suport del PP i Vox.

La plaça estava tancada des d'ahir a la nit per evitar la irrupció de manifestants contraris a l'acte commemoratiu i al voltant d'una vintena de furgonetes dels Mossos d'Esquadra eren avui al lloc i als voltants per evitar enfrontaments.

En arribar a la plaça, els manifestants han fet caure les tanques situades en un dels extrems per intentar accedir-hi per la força, moment en el qual s'ha produït la primera càrrega dels Mossos d'Esquadra.

Les forces antiavalots dels Mossos han establert un cordó amb agents i furgonetes per separar els dos grups abans del començament de l'acte commemoratiu del 40 aniversari de la Constitució.

La calma tensa que s'ha viscut llavors s'ha trencat poc després per la irrupció a la zona en la qual es trobaven els anticonstitucionalistes d'Álvaro de MarichalarÁlvaro de Marichalar, que ha estat increpat i ha hagut de ser protegit per la policia autonòmica.

Quan Marichalar era escortat cap a la zona de la plaça en la qual estaven concentrats els constitucionalistes s'han produït nous enfrontaments entre les forces antiavalots i els manifestants.

Al voltant de dues-centes persones, moltes de les quals enarboren banderes espanyoles, han assistit a l'acte, que ha acabat amb els discursos de representants de l'entitat organitzadora i de les formacions que han donat suport a l'acte.

Al final dels parlaments, els assistents a aquest acte s'han dissolt sense que es produïssin nous incidents mentre que alguns dels manifestants que han tractat d'impedir-ho s'han dirigit a la comissaria a on ha estat traslladat el detingut per reclamar la seva posada en llibertat.