Com es presenten les que seran les seves quartes fires com a alcaldessa?

Doncs amb energia i il·lusió renovades, amb ganes de retrobar família, amics i coneguts i de fer-ho en un moment en què la ciutat està més viva que mai.

Hi ha alguna cosa que li agradi especialment del cartell de Fires?

És un cartell divertit, que transmet aquesta il·lusió per les Fires, i que et trasllada a l'univers imaginatiu i despreocupat amb què els nens i nenes viuen aquests dies a Girona. La combinació d'elements típics de la tradició gironina està molt ben aconseguida, i amb l'ús de colors vius i alegres crec que el cartell aconsegueix fer de reclam i anar conscienciant-nos a tots que les Fires s'acosten.

Som la gran festa de la tardor de Catalunya? Es fa molta promoció de les Fires fora de Girona?

Ens reconeixen com la gran festa de la tardor a Catalunya, això és indubtable i és un orgull. Des de Girona sempre ens ha agradat ser una ciutat capdavantera, reconeguda, i les Fires són ara mateix un dels nostres esdeveniments més coneguts. Sempre hem estat la festa major de referència de la demarcació, un punt de trobada inexcusable, però és cert que els últims anys l'aposta que hem fet, per exemple, en actes de cultura popular, la programació musical... ha fet que vingui també altra gent de la resta de Catalunya. Ara també hem anat reduint la promoció cap a l'exterior, concentrem tots els esforços a fer la millor programació possible i que l'experiència dels gironins i els visitants sigui d'una alta qualitat.

Quina recomanació faria a algu que vingui de fora de la ciutat i vulgui disfrutar de les Fires?

Crec que és molt especial poder viure una festa major a la tardor i aquest és un dels trets característics de les Fires de Sant Narcís. Poder veure Girona en aquesta època és ja, per si sol, una meravella, però a més poder-ho fer per Fires dona encara més motius per endur-te un record emocionant i inesborrable de la ciutat. Segur que trobarà activitats que li poden interessar, i si no també val la pena venir i passejar, són dies que Girona llueix diferent. Que passegi pels carrers de la ciutat i que es deixi perdre per la multitud d'activitats que es porten a terme, perquè de ben segur que se sorprendrà de la qualitat i la diversitat dels actes que organitzem.

Cada cop hi ha més actes als barris. Comencem ja a tenir unes fires descentralitzades?

Tot l'any, no només per Fires, treballem per a tots els barris de la ciutat, obrint les polítiques municipals a la ciutadania i a la seva participació. Per Fires intentem cada vegada més descentralitzar algunes activitats, i que cada barri tingui actes específics. A més, tenim la festa dels quatre rius, on els diferents barris competeixen entre ells en una espècie de gran gimcama. És una novetat recent que estem potenciant, molt divertida i que està obtenint un gran resultat. Ara bé, és cert que la majoria d'actes es fan als barris del centre com el Barri Vell o la Devesa, que són el centre neuràlgic de les Fires.

S'han fet ja alguns passos per buidar d'elements de motor i vehicles la zona de les atraccions. Veurem algun dia les atraccions en un espai que no sigui la Devesa?

Espero que no. A mi m'agrada anar a les atraccions mentre passejo per la Devesa. És una de les imatges més icòniques de les Fires, i en un context on diem que precisament la gent demana motius per anar a la Devesa, treure-hi la principal activitat de tot l'any seria un contrasentit. De fet, i en l'enquesta que es va fer per la redacció del Pla Especial, gairebé la totalitat de la gent que va respondre va dir que volia les Fires a la Devesa. Crec que no tindria sentit portar-les per exemple a un polígon, perdríem personalitat. Una altra cosa és que hem de vetllar per un ús adequat de l'espai, i per això hem iniciat un camí que haurem de completar de treure'hi els cotxes i les caravanes dels firaires, que poden perfectament estar en altres llocs. Ja ho hem començat a implantar, i seguirem per aquest camí, per qüestions higièniques i de respecte a l'entorn.

Una de les queixes que hi ha sovint és que es recomana als ciutadans deixar el vehicle privat a casa però llavors els autobusos urbans no reforcen la seva freqüència i fins i tot en algunes hores són insuficients...

La mobilitat durant els dies de Fires és excepcional, hi ha milers de persones que hi venen, amb dies puntuals on és cert que el trànsit es complica. Tenim aparcaments als afores, i el que aconsellem és que la gent no intenti arribar fins al centre en cotxe. Girona som una ciutat ideal per anar als llocs caminant, i també tenim la Girocleta amb la possibilitat d'agafar un tiquet d'un dia.

Quin és l'acte que no es perd mai?

Les atraccions, la Fira de Mostres, les fires de Tots Sants, tot això són espais que mai em perdo. En funció de l'any, assistia després a unes o altres activitats. Des que soc alcaldessa visc les Fires amb encara més intensitat, perquè vius per dins l'organització i els preparatius, i vols no perdre't res i comprovar el resultat de la feina: el pregó, els castellers, els gegants, la gimcama dels 4 rius, les exposicions, les ballades de sardanes. Per mi també és una tradició el campionat de botifarra, hi intento anar cada any!

Anirà a les atraccions de Fires? Quina és la seva preferida?

I tant que sí! Les Fires no serien igual sense anar a la Devesa a les atraccions. Me n'agraden moltes, però sempre m'ha agradat molt pujar a la nòria, perquè tens una vista única, amb una altra perspectiva de Girona.

Quin record té de les Fires de quan era petita?

Les Fires per a mi signifiquen màgia, il·lusió i alegria. Quan era petita recordo molt els primers cops que vaig pujar a les atraccions i anar a fer volts per diferents espais amb la meva família, sobretot per la Devesa. A més, coincideix amb el meu aniversari, per tant, per mi sempre ha sigut motiu de doble celebració!