L'aprovació del nou contracte de residus de l'Ajuntament de Girona, amb l'acord entre l'equip de govern de Junts i ERC i la regidora no adscrita de Ciutadans Míriam Pujola, continua aixecant polseguera en l'ambient polític de la ciutat i aquest matí Guanyem ha anunciat que "estudiarà vies legals davant l'acord entre el govern i la regidora de Cs per aprovar el contracte d'escombraries".

"Ens volem mirar amb calma l'acord que es va consolidar dilluns al ple. Si es demostra que Pujola va votar a favor de la licitació del nou contracte d'escombraries a canvi de millores econòmiques personals, podríem estar parlant d'un cas greu", ha explicat el portaveu de Guanyem, Lluc Salellas, en una roda de premsa on ha definit la situació viscuda en el ple de dilluns com a "mercadeig polític". Els serveis jurídics de Guanyem estudiaran ara si l'acord pot "haver incorregut" en alguna mena de delicte perquè "a gravetat dels fets reclama calma, però és imprescindible arribar al fons de la qüestió".

"S'està premiant una política molt nociva. Si Guanyem es dividís en sis regidors no-adscrits passarien tots a cobrar aquest sou? Se'ns assignarien 6 assessors?", ha insistit Salellas mentre que la també regidora Cristina Andreu ha parlat sobre la política de pactes de l'equip de govern format per Junts i ERC: "Girona necessita un model de ciutat que vagi acompanyat de mesures progressistes, ecologistes i equitatives. Si el teu company de viatge són els exregidors Ciutadans, és impossible arribar a bon port".

Finalment, Andreu s'ha dirigit directament als regidors d'ERC: "Esquerra Republicana de Girona ha de revaluar quines són les polítiques d'aliances. No poden continuar fent de comparsa de Madrenas ni avalant pactes amb Ciutadans".