Tres anys de presó per llançar pedres a la policia durant les protestes a Girona per la detenció de Pablo Hasél

Un segon processat haurà de pagar 1.800 euros de multes i indemnitzar un Mosso per lesionar-lo | Dos més han estat absolts

D'esquenes, quatre acusats pels disturbis a Girona durant les protestes per l'empresonament de Hasél

D'esquenes, quatre acusats pels disturbis a Girona durant les protestes per l'empresonament de Hasél / MARINA LÓPEZ (ACN)

Ariadna Sala

Ariadna Sala

L'Audiència de Girona ha condemnat dos dels quatre acusats de provocar disturbis durant les protestes del 17 de febrer a Girona originades per l'empresonament del raper Pablo Hásel. La secció quarta ha imposat la pena més alta, 3 anys i un dia de presó, a un processat a qui fan responsable de llançar diverses pedres de la mida d'un puny contra la línia policial. Els fets van tenir lloc cap a les 21.30 h entre la plaça del Vi i la cantonada del carrer Albereda. El tribunal, però, ha resolt substituir la pena de presó per l'expulsió del territori nacional durant 10 anys perquè no ha justificat el seu arrelament. La mesura es faria efectiva en cas que la sentència esdevingui ferma. Per contra, el processat ha estat absolt d'un delicte de desordres públics, pels quals les acusacions, formades per la fiscalia i la Generalitat de Catalunya, li demanaven 3 anys i sis mesos més de presó.

Una segona processada ha estat condemnada a pagar multes per valor de 2.400 euros per un delicte d'atemptat contra l'autoritat i dos delictes lleus de lesions, tot plegat per provocar lesions a un agent dels Mossos d'Esquadra mentre la reduïa. El tribunal l'absol de llançar objectes contra la línia policial al carrer Argenteria, i també de llançar una ampolla de vidre durant la detenció del primer acusat. Les acusacions li demanaven 8 anys de presó.

Dos absolts

Dos acusats més, a qui les acusacions feien responsables de formar barricades i trencar llambordes del Pont de Pedra, han estat absolts. El tribunal conclou que no s'ha pogut demostrar que actuessin en grup i duguessin a terme "actes de violència contra persones o coses". Ambdós s'enfrontaven a 1 any i mig de presó cadascun.