La Fundació SERGI engega un projecte per a reformar 10 habitatges buits i destinar-los a lloguer social a Girona, Salt i Sarrià de Ter

Els pisos es llogaran a famílies i persones vulnerables i la intenció és que les rendes mensuals permetin pagar la rehabilitació

El president del Col·legi d'API, Joan Company; el de la Coordinadora d'Associacions de Veïns, Reinald Roca; el director de la Fundació SERGI, Lluís Puigdemont, i el representant de Garbet Cooperativa, David Hugas, aquest matí a Girona.

El president del Col·legi d'API, Joan Company; el de la Coordinadora d'Associacions de Veïns, Reinald Roca; el director de la Fundació SERGI, Lluís Puigdemont, i el representant de Garbet Cooperativa, David Hugas, aquest matí a Girona. / ACN

Meritxell Comas

Meritxell Comas

La Fundació SERGI ha posat en marxa ‘ReHabitem’, un projecte que en el seu primer any de vida vol reformar fins a 10 habitatges buits i destinar-los al lloguer social a Girona, Salt i Sarrià de Ter.

La iniciativa s’adreça a petits propietaris que tinguin un habitatge en desús, a qui se’ls ofereix finançar i fer les obres a canvi que cedeixin els seus pisos i cases a l’entitat durant, com a mínim, 6 anys. Els habitatges es llogaran a famílies i persones vulnerables i la intenció és que les rendes mensuals permetin pagar la reforma (que com a màxim podrà ser de 12.000 euros). «Busquem habitatges on calgui dur-hi a terme petites rehabilitacions no estructurals, com ara renovar finestres, fer-ne el bany o la cuina noves o bé substituir la instal·lació elèctrica», va detallar ahir el director de SERGI, Lluís Puigdemont.

El projecte, a més, crea xarxa entre el tercer sector, el món immobiliari (arquitectes, arquitectes tècnics i API), els ajuntaments i les associacions de veïns. Cadascun d’ells hi aporta el seu gra de sorra, fet que permetrà oferir als propietaris avantatges com la tramitació de la cèdula energètica, una assegurança multirisc gratuïta o bonificar-li part de l’IBI.

En aquesta primera fase, ‘ReHabitem’ se centrarà en l’àrea urbana de Girona. L’objectiu, però, és que més endavant també s’estengui en d’altres municipis on l’entitat hi té presència, com la Bisbal d’Empordà, Figueres, Lloret de Mar, Vidreres o Sils.

Amb tot, Puigdemont va alertar que de tot el parc d’habitatge que hi ha a Catalunya, només un 1,5% es destina a lloguer social i va lamentar que «les entitats hem de suplir la feina de l’administració perquè les persones necessitades truquen a la nostra porta». De fet, va assegurar que «actualment només podem donar resposta al 10% de les peticions que ens arriben».