Girona inicia els tràmits per construir 88 pisos socials més a Domeny

Signa un protocol d'intencions per cedir tres solars a la Coordinadora de Fundacions Promotores i Gestores d’Habitatges Socials de Lloguer de Catalunya

Annabel Moya, Quim Ayats i Pere Esteve.

Annabel Moya, Quim Ayats i Pere Esteve. / Tapi Carreras

Tapi Carreras

Tapi Carreras

L'Ajuntament de Girona i la Coordinadora de Fundacions Promotores i Gestores d’Habitatges Socials de Lloguer de Catalunya (Cohabitat) han signat aquest migdia un protocol d’intencions relatiu a la col·laboració per a la promoció l’habitatge de protecció oficial que inclou la cessió de tres solars, per 75 anys, per aixecar-hi un total de 88 habitatges de lloguer social. Estaran situats al costat del centenar d'habitatges que també ha de construir l'Incasòl al Pla de Baix de Domeny.

La construcció d'aquests habitatges anirà lligada a la concessió d'un fons Next Generation, de 4 milions d'euros, segons ha explicat la regidora d'habitatge, Annabel Moya, que ha recordat que no pot haver-hi sol municipal disponible mentre hi hagi demanda d'habitatge social. En cas que finalment s'obtingui aquest fons- Moya n'està convençuda- s'hauran de construir abans del 2026.

Amb tots els agents

El vicealcalde de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats, ha explicat que era imprescindible posar-se d'acord amb tots els agents existents per tirar endavant iniciatives com aquesta. De fet, en aquest cas, l'acord és amb una fundació, però al costat es faran el centenar de pisos d'acord amb l'Incasòl i a Can Gibert del Pla, una cinquantena de vivendes de lloguer social per a joves en un terreny públic i que aixecarà una empresa.

Pere Esteve, el president de Cohabitat, que gestiona més de 4.000 habitatges de lloguer social, ha lloat els ajuntaments que posen sobre la taula terrenys per a lloguer social.

“Amb el projecte que anunciem avui ja sumem uns 300 pisos mobilitzats arreu de la ciutat per donar resposta a l’emergència habitacional en tan sols dos anys i mig. Tenim un compromís amb la ciutadania i creiem necessari donar un impuls en l’àmbit de l’habitatge i garantir aquest bé essencial”, ha afirmat el vicealcalde Quim Ayats, que ha recordat altres projectes impulsats, com els 88 habitatges de protecció a Domeny, els 50 habitatges de lloguer assequible per a joves a Can Gibert del Pla, la reactivació del projecte per a destinar els pisos del carrer Leonor Joher de Santa Eugènia a habitatge assequible, i la inversió de més de 4 milions d’euros a la compra d’una quarantena d’habitatges i a la rehabilitació d’una trentena més, entre d’altres.

"Inversió històrica"

“Som els responsables d'impulsar i reactivar les polítiques d'habitatge a la ciutat, hem fet una inversió històrica que mai s’havia fet. No hem estat fent aparador, hem treballat, i de valent, i gràcies a aquest esforç hem aconseguit fer avançar la ciutat en polítiques d’habitatge”, ha assegurat la regidora d’Habitatge, Annabel Moya, que ha destacat que “des del govern de la ciutat seguim treballant per ampliar el parc de lloguer assequible, destinat a famílies, joves i gent gran”.

 Aquest protocol suposa un pas previ a la cessió del dret a superfície de tres terrenys ubicats al Pla de Domeny a una de les entitats integrants de la coordinadora Cohabitac. La seleccionada s’encarregarà de dur a terme els tres projectes de construcció d’habitatges protegits que l’Ajuntament de Girona ha presentat, i que ja han estat preseleccionats, als fons de finançament europeus Next Generation. L’import de l’ajut màxim sol·licitat per a aquests tres projectes és de 3.733.072 euros.

Els habitatges es faran en aquest carrer del Pla de Baix de Domeny.

Els habitatges es faran en aquest carrer del Pla de Baix de Domeny. / ANIOL RESCLOSA

Les parcel·les estan ubicades al carrer de la Riera Bullidors i a la carretera de Sant Gregori.