Les persones sense llar de Girona continuaran concentrant-se fins que algú «es digni a escoltar»

Una nova manifestació reuneix una vuitantena de persones a la plaça del Vi, i algunes acaben entrant al pati interior de l’Ajuntament

Concentració de persones sense llar per demanar un sostre i una vida digna

Adrià Brenes

Josep Coll

Josep Coll

Les persones sense llar de Girona s'han tornat concentrar aquest matí a la plaça del Vi, amb el suport de diferents entitats. En total, han estat una vuitantena de persones les que ho han fet per reclamar «un sostre i una vida digne». El que proposen és un alberg de baixa exigència autorganitzat. Ho seguiran fent fins que algú «es digni a escoltar», ha afirmat el portaveu de Som Sostre, Cristian Lienlaf. La plataforma és una de les que dona suport a les persones sense llar, també ho fa el sindicat de la UdG MalEducats, i avui també hi havia força presència alumnes de la Facultat d’Educació i Psicologia.

Alguns dels assistents a l’acte, a més, han acabat entrant al pati interior de l’Ajuntament de Girona. Allà han pogut parlar amb diferents representants polítics, de l’oposició i de l’equip de govern. Tanmateix, han lamentat que l’alcaldessa, Marta Madrenas, «hagués passat de llarg» quan ha travessat el pati. Les persones sense llar preveuen continuar amb les concentracions. La idea es fer-ho cada dues setmanes. Per tant, el divendres 5 de maig, en principi, tornaran a ser a la plaça del Vi.