Girona engega el procés participatiu per dissenyar la rehabilitació dels jardins de les Pedreres

S'emmarca en el projecte GiroNat, finançat amb els fons Next Generation

Imatge d'una part dels jardins de les Pedreres.

Imatge d'una part dels jardins de les Pedreres. / MARC MARTI FONT

Redacció

L'Ajuntament de Girona ha engegat el procés participatiu per dissenyar la rehabilitació dels jardins de les Pedreres. Aquesta iniciativa s'emmarca dins de les propostes que formen part del GiroNat, un projecte finançat pels fons Next Generation que té com a objectiu convertir Girona en una ciutat més verda, resilient al canvi climàtic, saludable i socialment i ambientalment justa fent un gir cap a la naturalesa, la salut preventiva, la transformació social i econòmica i la innovació. L'acció als jardins de les Pedreres té el propòsit de renovar el parc amb criteris de renaturalització i d'adaptació d'usos. Les jornades del procés participatiu seran el 4 de maig i el 6 de juny i juliol.

Un dels eixos del projecte Gironat és la transversalitat i la participació activa del teixit social en tot el procés d'actuació, posant èmfasi a la fase inicial del treball col·lectiu per definir les necessitats i el codisseny de l'espai, prèviament al projecte d'execució.

Tres jornades

El procés participatiu es dividirà en tres jornades: una primera es farà el dijous 4 de maig de sis a vuit al Centre Cultural La Mercè; la segona serà el 6 de juny als jardins de les Pedreres i la darrera el 6 de juliol, de sis a vuit de la tarda i també al parc. Les jornades del 4 de maig i del 6 de juliol estan obertes a tota la ciutadania, mentre que la del 6 de juny està destinada a la comunitat educativa i escolar.

GiroNat proposa una transformació urbana que doni resposta als reptes i oportunitats que afronta Girona com a ciutat mediterrània, universitària i educadora, socialment diversa, fluvial i pròxima a la natura.

El projecte, que compta amb una subvenció dels fons europeus Next Generation a través de la Fundación Biodiversidad, està coordinat per l'ajuntament i compta amb el suport de la Universitat de Girona i de les entitats ambientalistes Associació La Sorellona, Associació Xarxa per la Conservació de la Natura, SEO Birdlife (Societat Espanyola d'Ornitologia) i la Fundació Institut Català per la Recerca de l'Aigua (ICRA).