Comença el muntatge del primer aparcament "tancat i vigilat" amb càmeres per a 70 bicicletes a Girona

Estarà situat al costat de l’estació de l’AVE i tindrà càmeres de vigilància per saber qui hi entra

L'estructura, aquest dimecres al migdia.

L'estructura, aquest dimecres al migdia. / Tapi Carreras

Tapi Carreras

Tapi Carreras

L’empresa adjudicatària va iniciar ahir les obres per instal·lar el primer aparcament «segur» a la ciutat de Girona. Estarà situat al costat de l’estació de l’AVE, al parc Central. Els operaris de Serveis de Maquinaria Banyolina SL (SEMAB) van iniciar ahir els treballs. D’immediat va quedar visible l’esquelet de la infraestructura que quedarà tancada i vigilada amb càmeres de vídeo per enregistrar qui entra i qui surt. L’objectiu és assegurar que, si hi ha algun tipus d’incidència, es pugui comprovar i constatar qui n’ha estat l’autor o autors. Es podrà fer un seguiment de l’ocupació en temps real de les consignes i punts d’anclatge i hi haurà accés a una visió en temps real de les càmeres.

L'esquelet de la instal·lació.

L'esquelet de la instal·lació. / Tapi Carreras

L’estructura té unes dimensions de 4,35 metres d’ample, disset metres de llargada i una alçada de tres metres. Tindrà una capacitat per estacionar-hi setanta bicicletes, seixanta amb un sistema d’emmagatzematge a doble nivell i deu més a peu pla per bicicletes de gran amplada o especials. Hi haurà ancoratges amb cadenats d’alta seguretat que, en un futur, funcionaran amb una aplicació mòbil i, inicialment, de manera manual. També hi haurà dotze consignes, que es podran ampliar posteriorment.

Està pensat de forma que sigui modular i en permetrà la seva ampliació en el futur de forma senzilla i sense realitzar grans actuacions. De fet, el recinte ha de permetre possibles canvis i ampliacions en funció de les necessitats i demanda, i per tant s’ha de dissenyar un sistema que accepti l’addició de nous mòduls, així com el seu total desmuntatge per a poder ser traslladat.

Els treballs estan finançats, en un 90%, pels fons europeus Next Generation, i costen 89.042,66 euros.

Subscriu-te per seguir llegint