Es viralitzen les imatges d'uns ciclistes circulant per la vorera i contra direcció a Girona

Les fotografies corresponen al carrer del Carme on a l'altra vorera hi ha un carril bici

Un grup de ciclistes a Girona, en una imatge d'arxiu.

Un grup de ciclistes a Girona, en una imatge d'arxiu. / ACN

Redacció

Des de fa uns anys, Girona viu un boom amb el cicloturisme. La ciutat s'ha convertit en un pol d'atracció com a destí internacional d'aquest col·lectiu i cada cop és més freqüent veure ciclistes per totes bandes. Ja no tan sols al Barri Vell, on es concentra el gruix dels negocis relacionats amb aquest sector.

Tot i que el turisme ciclista aporta un notable impacte econòmic a la ciutat, hi ha altres aspectes que no agraden a tothom. Un d'ells és la normativa de circulació que, alguns ciclistes, incompleixen.

Precisament, aquest dimarts, les imatges d'uns ciclistes circulant pel carrer del Carme s'han viralitzat a les xarxes socials. En un tuit realitzat per l'usuari @martiboigues, es pot veure la seqüència d'un grup de quatre ciclistes que circulen per damunt de la vorera, baixen a la via contra direcció, tornen a pujar a la vorera i segueixen la marxa. Com bé apunta @martiboigues, a la vorera de l'altra banda d'aquesta via hi ha un carril bici.

El tuit, com ocorre habitualment a les xarxes socials, ha generat diverses reaccions, tant a favor com en contra.

El cicloturisme entra en la campanya del 28M

Els alcaldables a la ciutat de Girona per a les pròximes eleccions municipals van presentar les seves propostes pel que fa a l'auge del turisme ciclista. La majoria van coincidir en destacar els beneficis econòmics però, alhora, discrepen de com gestionar i controlar els riscos.