Megamo qualifica de «mínims» els danys pel foc de les dues naus de Vilablareix

Les flames no van prosperar a instal·lacions amb bicicletes elèctriques, el que hagués suposat «més perill» perquè les bateries són tòxiques

Josep Coll

Josep Coll

Els responsables del fabricant de bicicletes Megamo creuen que els danys que han patit les naus industrials afectades per l’incendi d'ahiral vespre a Vilablareix han estat «mínims». El foc es va decretar al voltant de tres quarts de nou de la nit a les instal·lacions de Megamo del carrer Mosquerola, a Vilablareix, i es va donar per estabilitzat al voltant de la una de la matinada. Han estat «només» dues naus, d’un «complex» de divuit, les que s’han vist perjudicades i han quedat malmeses, tal com expliquen responsables de Megamo.

En una d’aquestes naus el sostre ha cedit aquest matí i sis dotacions de bombers -se’n van arribar a desplaçar fins a 31- continuaven treballant apagant material que crema fàcilment. I és que a les instal·lacions afectades pel foc hi havia material per muntar bicicletes elèctriques, i allà s’ha cremat una gran quantitat de pneumàtics de bicicletes, a més d’altres de llantes, plàstic, fusta o cartó. Uns elements inflamables, el que va fer que les flames i el fum fossin molt impactants i es poguessin veure de diferents punts de l’àrea metropolitana de Girona voltants, com des de Montjuïc o Monfullà.

Tanmateix, l’alcaldessa de Vilablareix, Maite Tixis ha explicat aquest matí que estava «tot controlat», tot i que encara «hi havia algunes flames a una nau». «El perill era que el foc pogués arribar a una nau posterior on hi ha bicicletes elèctriques», ja que les bateries d’aquests vehicles són tòxiques i això hagués fet «confinar» la població. Dins la desgràcia, Tixis explica que ha estat «positiu» que aquesta nau no estigués del tot «enganxada» amb la que es van cremar i, d’aquesta manera, es va evitar que el foc prosperés a altres instal·lacions. A més Protecció Civil va fer un comunicat alertant a la població de possibles molèsties per fum.

Des de Megamo confirmen que «les naus del costat no s’han vist afectades» perquè els bombers van poder «tallar el foc» a temps. Entre elles, també hi ha la instal·lació d’Ecosol, l’empresa d’inserció de Càritas Girona, que dona feina a aquelles persones que estan en risc d’exclusió social. Les naus cremades servien «de magatzem» i que «no ha afectat a llocs de treball». Totes les altres naus, que «queden a la dreta» de les que s’han cremat on es produeix la «cadena de muntatge». De fet, la idea de l’empresa és que dilluns puguin tornar a la feina «amb normalitat». Tampoc s’ha lamentat «cap dany personal».

Subscriu-te per seguir llegint