La Guàrdia Civil examina 50 aspirants que volien obtenir una llicència d'armes de caça

L'alta demanda ha fet retornar aquests exàmens després de nou anys i les proves s'han fet a Campllong

Un moment de la prova pràctica a Campllong

Un moment de la prova pràctica a Campllong / Guàrdia Civil

E.B.

La Guàrdia Civil ha examinat 50 aspirants que volien obtenir una llicència d'armes de caça a la província de Girona.

L'alta demanda ha fet retornar aquests exàmens després de nou anys i les proves s'han fet a Campllong. La realització d'aquest tipus d'exàmens estava centralitzada a la província de Barcelona des de l'any 2014.

Agents de la Intervenció d'Armes i Explosius de la Comandància de Girona han estat els encarregats d'examinar a 50 persones durant aquest mes de juny que volien obtenir el permís d'armes- Els exàmens s'han fet al camp de tir Club Esportiu les Gavarres de Campllong.

La prova teòrica de la llicència d'armes

La prova teòrica de la llicència d'armes / Guàrdia Civil

L'examen per obtenir la llicència d'armes tipus D (rifle), el tipus E (escopeta, carabina) i l'AEM (Autorització Especial de Menors), que habilita la pràctica esportiva de la caça i el tir esportiu, consta d'una prova teòrica de 20 preguntes tipus test. Un cop superada dona accés a una prova pràctica. Aquesta es realitza en un camp de tir legalment autoritzat, ja que vol comprovar l'habilitat per a la manipulació i ús d'armes per part dels aspirants.

Des del 2014 la realització d'aquests exàmens estava centralitzada a la província de Barcelona, a causa de la disminució d'aspirants a la província de Girona. Durant aquest any 2023 davant la demanda de ciutadans d'aquesta província, per part de la Intervenció d'Armes i Explosius de la Comandància de Girona, es va determinar la necessitat de reprendre la realització dels exàmens, assegura el cos policial.