Els centres cívics de Girona faran més de 730 activitats durant el curs 2023-24

Hi ha una oferta de 10.125 places per assistir en els diferents cursos i tallers que s’han organitzat

El Centre Cívic Pla de Palau és un dels que acollirà activitats el pròxim curs.

El Centre Cívic Pla de Palau és un dels que acollirà activitats el pròxim curs. / MARC MARTI

Redacció

Els centres cívics de Girona acolliran un total de 739 activitats, entre cursos i tallers, durant el curs 2023-2024. L’Ajuntament ha elaborat la programació en estreta col·laboració amb els centres implicats. En aquest cas, s’ha optat per una programació extensa i diversa, amb diferents formats i disciplines per abraçar activitats per totes les edats i que també siguin accessibles per preus, horaris i proximitat física. Entre totes les activitats s’ofereixen un total de 10.125 places.

El programa de cursos i tallers dels centres cívics donarà el tret de sortida el 2 d’octubre. Per aquest curs, hi haurà més de 130 propostes dirigides a nadons, infants i joves. Per nadons, d’entre zero i tres anys, destaquen activitats en l’àmbit de la salut o del creixement personal. Per altra banda, per a infants i joves d’entre tres i disset anys hi ha activitats de dibuix i pintura, activitats físiques o relacionades amb la natura, entre d’altres. També hi ha previstes 23 activitats familiars, com treballs manuals o idiomes, i més de 550 propostes pensades per a adults. Les activitats físiques tenen un pes important dins les propostes per aquesta franja d’edat, igual que la cuina o la dansa i ball. Altres activitats dirigides a públic adult estan relacionades amb la fotografia i les audiovisuals, la comunicació i les noves tecnologies, o memòria i reforç de la llengua.

El període de preinscripció a les activitats de la Xarxa de Centres Cívics començarà l’1 de setembre i s’allargarà fins al 14 del mateix mes. L’endemà, 15 de setembre, es farà un sorteig mitjançant un sistema informàtic aleatori en aquelles activitats on la demanda superi l’oferta de places disponibles. A partir del 15 de setembre els i les alumnes amb plaça rebran un correu electrònic i a partir del 16 de setembre començarà el termini de 15 dies per fer el pagament del curs.

centre civic

centre civic / Ajuntament de Girona

En la programació d’enguany destaquen els aniversaris de tres dels centres cívics de la ciutat: el Centre Cívic Santa Eugènia, que va celebrar el 13 de juny el seu 25è aniversari; el Centre Cívic Pont Major, que compleix 20 anys el mes d’octubre, i el Centre Cívic Barri Vell-Mercadal, que celebra el seu 10è aniversari el 14 de setembre. Està previst organitzar activitats per celebrar els aniversaris, les quals es publicaran properament.

La regidora de Servei a les Persones i de Llengua Catalana, Núria Riquelme, explica que «aquest programa representa una oportunitat perquè els gironins i les gironines puguin escollir, entre una àmplia oferta, aquell curs o taller que millor s’adapti al que necessita. I alhora, permet que puguin apropar-se al seu centre cívic i conèixer la xarxa de centres, espais i locals socials de la ciutat. Amb aquesta programació busquem també promoure el contacte i el vincle entre veïns i veïnes i, d’aquesta manera, contribuir a una millor convivència a la ciutat».