L’Espai Jove dels Químics continuarà al mateix local amb un contracte renovat

El lloguer havia acabat i es buscava un espai a la zona però només s’ha ofert el mateix indret

El loca, amb una exposició, fa dos anys.

El loca, amb una exposició, fa dos anys. / MARC MARTI FONT

Tapi Carreras

Tapi Carreras

L’espai Jove dels Químics de Girona continuarà al mateix local que ha estat des que es va obrir. El mes setembre del 2022 va finalitzar el contracte de lloguer estipulat en l’indret ubicat però es va establir una pròrroga pel lloguer d’aquest local fins a final de curs 2022-2023 per, d’aquesta manera, evitar que tot aquest procés afectés als serveis i projectes que es duen a terme a l’espai jove. Mentrestant, l’Ajuntament va obrir un concurs públic per buscar un local a la zona on continuar amb l’activitat.

La idea era llogar un espai, d’uns 275 metres quadrats coma a mínim, per un màxim de 63.684,72 per dos anys que es podrien prorrogar dos anys més si les dues parts hi estiguessin d’acord.

L’actual servei està ubicat al carrer Caldes de Montbui, a tocar de la pujada de la Creu de Palau, en un local de 300 metres quadrats on fins l’any 2010 hi havia hagut una botiga de venda de sofàs i mobiliari per a la llar.

Des de l’any 2011

El servei es va inaugurar en aquest indret l’any 2011 i sempre havia estat situat en aquesta ubicació. I aquí seguirà perquè després d’obrir el concurs públic, l’Ajuntament s’ha trobat que la millor oferta presentada pels requisits que demanava ha estat la de la propietat de la mateixa finca, Quintana Petit SL amb un lloguer anual de 31.842 euros.

La idea de l’Ajuntament era llogar un nou local amb façana exterior que garanteixi llum natural i visibilitat i a prop possible del Centre Cívic de Palau i els Serveis Bàsics d’Atenció Social del barri Pla de Palau – Sant Pau. També proper a les diferents escoles del barri, CEIP Migdia i CEIP del Pla i IES Santiago Sobrequés.

La zona geogràfica preferent per a poder donar continuïtat al servei estava delimitada pel carrer Emili Grahit, amb carrer Barcelona, el carrer Sant Isidre i el carrer Marquès de Caldes de Montbui i l’avinguda de Lluís Pericot.

En aquest equipament s’hi fan tasques d’orientació i assessorament formatiu, per ampliar el recorregut laboral, d’emancipar-se, marxar a viure una experiència a l’estranger o dissenyar o idear qualsevol nou projecte.

A l’espai també hi ha una programació d’activitats com exposicions, concerts, debats, formacions, tallers, jornades, grups de conversa o aules d’estudi.