Troben xeringues d’un programa d’intercanvi a la carretera dels Àngels

Diversos esportistes alerten del perill que suposen per la població i reclamen a les administracions que tinguin cura de l’espai per evitar riscos

Estan situades en un descampat que funciona cm a punt de trobada de corredors, ciclistes i caminants

Com a mínim fa un mes que hi són

Tapi Carreras

Tapi Carreras

«Una persona es pot infectar aquí de qualsevol cosa». L’alerta la fa Sergio Vértiz un home que sol freqüentar les primeres corbes de la carretera que puja al santuari dels Àngels des de Quart i Girona per fer esport. Es refereix a un terreny que hi ha a davant de la fàbrica Bicentury. A terra hi ha escampades multitud de xeringues i restes de residus sanitaris des de fa setmanes. Es desconeix com ha arribat fins allà, tot i que no és el primer cop que esportistes que corren, caminen o pedalen per la zona ja havien trobat objectes d’aquesta tipologia per aquesta zona. De fet, Pere Caravaca, un altre esportista habitual de la zona, des d’on inicia rutes que el poden portar a passar pel Montnegre, els Àngels, el Montigalar o el castell de Sant Miquel, lamenta la presència de les xeringues i apunta que fa més d’un mes que són allà.

Embocalls d’un programa

Caravaca demana a les administracions responsables de mantenir la carretera i els seus entorns que tinguin cura de l’espai per evitar riscos a la gent que n’és usuària. A la zona s’hi poden veure, com a mínim una quinzena de xeringues, embolcalls de paper i de plàstic d’utilització sanitària i, també, diverses culleres.

Xeringues i embolcall del programa d'intercanvi.

Xeringues i embolcall del programa d'intercanvi. / Tapi Carreras

Entre aquestes restes també hi ha cotons i embolcalls on es pot llegir «programa d’intercanvi de xeringues», una acció que tiren endavant les administracions per prevenir infeccions greus en persones que s’injecten drogues. Així, es proveeix a les persones drogodependents de material d’injecció estèril, de forma gratuïta, a canvi de l’entrega de les seves xeringues usades per evitar-ne el riscos d’un ús compartit o per la resta de la població. No obstant, aquestes xeringues haurien sortit del sistema de control i han acabat en aquest paratge, situat en un punt molt transitat per les persones i a tocar de la muntanya.

Punt de trobada

Aquest punt de la carretera dels Àngels funciona com a aparcament improvisat, és pràcticament l’inici de la pujada i sol ser un punt de trobada i d’inici de corredors, ciclistes, caminants i caçadors de bolets i espàrrecs que s’acaben introduint en els mil i un corriols i camins que hi ha a la zona, una de les portes d’entrada al massís de les Gavarres.

Subscriu-te per seguir llegint