Girona, la quarta província amb un major augment de reserves en línia a restaurants

Els caps de setmana del 15 i el 16 i del 29 i 30 de juliol van ser els més concorreguts del mes, acaparant cada un el 9% del total de peticions per menjar

A Espanya, el 61% es van fer per sopar i el 38% va preferir fer-les per dinar

Imatge d’arxiu de persones a la terrassa d’un restaurant.

Imatge d’arxiu de persones a la terrassa d’un restaurant. / GERARD BLANCHE

Sergi Batlle

Per a tots aquells que poden gaudir de vacances, l’estiu és una època ideal per fer plans aprofitant el temps lliure i les infinites opcions d’oci. Entre aquestes opcions, el bon temps fa que cada vegada siguin més persones les que opten per incloure en els seus plans un dinar o sopar en un restaurant. Així ho corroboren les dades registrades per TheFork, la companyia de Tripadvisor que és una de les plataformes líders de reserves a Europa, que donen a conèixer que Girona és la quarta província d’Espanya que ha registrat un increment més gran de les reserves en línia a restaurants el passat mes de juliol. Unes xifres que representen un increment del 9% en comparació amb el mateix període de 2022.

Una tendència a l’alça de les reserves durant aquest mes que també s’ha replicat a tot Espanya. En total, s’ha registrat un augment del 26% de les reserves en línia durant el juny, respecte al mateix període de 2019, any prepandèmia, i un augment del 2% en comparació amb el 2022. Des de la companyia, auguren que aquest últim percentatge incrementarà al tancament d’agost, per ser un dels mesos més potents al sector de la restauració a Espanya.

Els caps de setmana del 15 i el 16 de juliol i del 29 i 30 han estat els més concorreguts del mes, acaparant cada un el 9% de les reserves als restaurants del mes. Concretament, cal destacar el dissabte 15 de juliol, que va acumular un 6%.

Preferència pel sopar

Del total de reserves per internet a Espanya, la majoria han estat per sopar. Segons dades de TheFork, el 61% dels comensals han optat per gaudir d’aquest moment gastronòmic del dia, davant del 38% que va preferir reservar per dinar. A més, a l’informe es destaca que les hores amb més afluència són les 14:00h per dinar (51% de les respostes) i les 21h (47%) per sopar, convertint-se així, amb la franja més demanada pels comensals.

Per tipologia de cuina, la plataforma de reserves, ha analitzat les preferències dels espanyols a l’hora d’escollir restaurant. En aquest sentit, la gastronomia japonesa, que aglutina el 32% del total de reserves en línia, se situa en primera posició, seguit dels restaurants especialitzats en paelles i arrossos (12%), i en últim lloc, les hamburgueseries, amb un 10%.

D’un a 3 cops per setmana

Una altra conclusió que es recull a l’anàlisi és que el 80% dels enquestats optaran per menjar més a restaurant durant les seves vacances a l’agost. Segons les respostes, això es deu majoritàriament al temps lliure que disposen. Així, el 35% afirma que acudirà a un restaurant amb una freqüència d’un 1 a 3 cops la setmana, el 31% més de tres cops la setmana i per últim, el 20% ho farà cada dia.

A més, el 48% dels enquestats planeja fer una despesa per cada menjar o sopar d’entre 25 i 30 euros i el 23% de menys de 25 euros. Pel que fa a la modalitat, el 65% afirma que farà les seves reserves a través d’aplicacions i el 17% en línia (xarxes socials i pàgines web dels restaurants, principalment).

Subscriu-te per seguir llegint