S'esfondra un tram de muralla a Cervià de Ter per una fuita d'aigua

Els Bombers alerten del perill per alguns habitatges i se'n fan càrrec els serveis municipals

Acordonen la zona afectada i dos carrers

La muralla esfondrada a Cervià de Ter

La muralla esfondrada a Cervià de Ter / Bombers de la Generalitat

Eva Batlle

Eva Batlle

Ensurt aquest migdia a Cervià de Ter. S'ha esfondrat part de la muralla del carrer Girona, ubicada al centre del poble.

Arran dels fets s'han mobilitzat tres dotacions dels Bombers i que han pogut confirmar que havia caigut una part inferior del mur deixant un gran forat. El cediment del mur ha afectat un pati privat. A banda, els efectius també han certificat que hi ha perill que la part superior de la muralla també es pogués esfondrar.

Pel que fa a les causes del succés, segons els Bombers, seria una fuita d'aigua que no s'havia detectat fins ara i que havia erosionat les pedres que ham acabat fent cedir part del mur.

Per prevenir i que no hi hagi perill pels ciutadans, els Bombers han acordonat la zona i han tallat l'accés a dos dels carrers del costat. Al mateix temps han comunicat a l'ajuntament de Cervià de Ter tots els fets per tal que els serveis municipals se'n facin càrrec, indiquen des del cos d'emergències.

El forat que ha deixat l'esfondrament de la muralla a Cervià de Ter

El forat que ha deixat l'esfondrament de la muralla a Cervià de Ter / Bombers de la Generalitat

Perill pels veïns

I és que els Bombers, consideren que aquest esfondrament podria suposar un perill per alguns habitatges de la zona, tal com han certificat els membres del grup d'estructures col·lapsades (GREC) dels Bombers. Aquests també han facilitat un contacte amb l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya al consistori per tal que pugui contactar amb algun tècnic, indiquen des dels Bombers.