El PSC demana una «revisió global» després de la sentència de la Clínica Girona

Anul·la el trasllat a la ubicació actual a l’entrada sud de la ciutat

Fonts del govern 2015-19 expliquen que es va fer tot «seguint els procediments»

El nou edifici de la Clínica Girona, a l’entrada sud de la ciutat.

El nou edifici de la Clínica Girona, a l’entrada sud de la ciutat. / MARC MARTI FONT

Josep Coll

Josep Coll

El PSC de Girona demanarà una «revisió global» després de conèixer la sentència que anul·la el trasllat de la Clínica Girona, com va explicar ahir Diari de Girona. Segons la portaveu socialista, Sílvia Paneque, a l’entrada sud de Girona, on es va inaugurar la clínica l’abril de 2022, també hi ha «altres sentències que no han anat a favor de l’Ajuntament o del que es va aprovar amb els informes tècnics».

Entre aquestes sentències la de Leroy Merlin, que va obrir el 2019 i van tenir tres sentències en contra arran d’una denúncia de Bauhaus. Per això, Paneque va apuntar que «caldrà una revisió global per tal de no trobar-nos novament amb casos com el que tenim en aquests moments de la sentència contrària a l’aprovació de la modificació on està actualment la Clínica Girona».

Tanmateix, Paneque declara que «volem ser molt prudents fins que no tinguem la totalitat de la informació». La portaveu del PSC va explicar que «no hem tingut accés a la sentència ni tampoc hem tingut reunió amb l’equip de govern perquè ens traslladin si a la llum d’aquesta sentència hi haurà recurs o no».

Per altra banda, fonts municipals expliquen que són coneixedors de la sentència i que n’estan estudiant l’abast per poder-la recórrer, ja que no és ferma.

Un projecte aprovat el 2017

Tot això, després que un jutge de Girona hagi declarat nul·les les operacions urbanístiques que va realitzar l’Ajuntament de Girona i que van permetre el trasllat de la Clínica Girona a la ubicació actual, al número 206 del carrer Barcelona, a l’entrada sud de la ciutat. La sentència del jutjat número 3, fruit d’una impugnació, anul·la i deixa sense efecte el projecte de reparcel·lació de tot l’àmbit, aprovat definitivament el 3 de juny de 2017. Així, el jutge considera que es va delimitar un àmbit discontinu de manera no motivada i arbitrària per possibilitar l’operació.

Fonts del govern municipal del període 2015-2019, quan es va aprovar definitivament el projecte, expliquen que «es va fer amb la millor de les intencions i seguint tots els procediments i les justificacions necessàries». Per això, «no patim pel que és la Clínica Girona actual i la llicència que es va donar en el seu dia». De totes maneres, expliquen que s’haurà d’estar «pendent» i també recorden que la sentència «no es ferma» i esperen que l’Ajuntament la pugui «impugnar».

Subscriu-te per seguir llegint