Girona posa en servei les 509 noves places de zona verda als barris del Güell-Devesa i de les Pedreres

Els aparcaments també mantenen la tarifa de residents per als qui viuen al Mercadal i al Carme-Vista Alegre

La zona verda del Parc Vista Alegre en el seu primer dia de funcionament

La zona verda del Parc Vista Alegre en el seu primer dia de funcionament / Aniol Resclosa

ACN

Girona ha posat en funcionament aquest dilluns 509 noves places de zona verda repartides entre els barris del Güell-Devesa i de les Pedreres. Al primer, se n'han pintades 389 en carrers com Joaquim Vayreda o Figuerola; i a les Pedreres, se n'hi afegeixen 120 més. Aquestes zones, a més, amplien el radi dels qui podran aparcar-hi amb la condició de residents, tot i que no hi visquin. En el cas del Güell-Devesa, això passarà amb els veïns i veïnes del Mercadal (on no hi ha aparcament en superfície). I en el cas de les Pedreres, amb els del Carme-Vista Alegre.

Després dels treballs de pintura i col·locació de la senyalització, els nous aparcaments de preferència per a les persones residents ja estan operatius. En total, s'han creat 389 places al barri de la Devesa-Güell i 120 a Les Pedreres. 

Per a les persones residents, la tarifa per aparcar a les zones verdes de la ciutat és de 0,30 euros al dia, fins a un màxim de 7 dies correlatius. Per a la resta de veïns i veïnes de Girona és de 0,60 euros cada hora, amb un màxim de 6 hores, i per la gent de fora de Girona, 1,10 euros cada hora, amb un màxim de 2 hores.

Alguns dels nous vials que s'han afegit a la zona verda actual del barri de la Devesa-Güell són el carrer Joaquim Vayreda o el carrer Figuerola. A la zona verda de Les Pedreres s'hi ha afegit el parc de Vista Alegre i el seu entorn.

Alhora s'han fet noves zones d'estacionament regulat de zona blava en un tram del carrer del Carme, el carrer del riu Onyar i el carrer de l'Olivera. En total s'han creat 28 places noves de zona blava.