Un grup de joves entra per la força a la comissaria conjunta de Salt

S'han detingut tres persones i se n'han identificat 7 més en un aldarull de matinada

Redacció

La Policia Local de Salt ha detingut aquest dissabte a dos quarts de dues de la matinada tres persones i n'ha identificat set més per insults i amenaces després que un grup de persones hagin accedit per la força a la comissaria conjunta dels Mossos i el cos municipal. Segons ha pogut saber l'ACN i ha confirmat Diari de Girona, els fets van començar quan els Mossos va portar fins a les dependències policials una persona per comprovar l'autenticitat del seu passaport.

Mentre feien les gestions, dues persones més van colar-se dins la comissaria aprofitant que entrava un altre ciutadà, ja que durant la nit les dependències estan tancades i s'accedeix amb un timbre. Un cop dins, els dos individus van intentar treure per la força l'home que feia les gestions mostrant una actitud violenta cap als agents. A més, van enviar la ubicació de la comissaria a més persones perquè també vinguessin a ajudar-los. Poc després, un grup de persones va arribar a les dependències i van concentrar-se a les portes proferint insults, gravant amb els telèfons i provocant aldarulls. Per evitar que els incidents pugessin d'intensitat, els cossos policials van tancar els accessos.

Les tres persones que hi havia dins la comissaria van ser detingudes per un delicte d'atemptat contra l'autoritat i per desordres públics. Un dels agents va patir ferides lleus durant la detenció pel forceig violent d'un dels individus. Pel que fa al grup de persones que hi havia a fora, tots joves i majors d'edat, la Policia Local va identificar-ne set, que van ser denunciats per insults i amenaces. La Policia Local s'encarregarà d'instruir les diligències del cas.

Incident "intolerable"

L’incident ha provocat la reacció de partits polítics i s'ha viralitzat a les xarxes socials. El diputat del PSC i exconseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha assegurat a través de les xarxes que «hi ha actuacions intolerables que requereixen una resposta policial ferma», i ha mostrat el seu suport als Mossos i a la Policia Local de Salt.

El PSC de Salt també ha condemnat els incidents a través d'un comunicat on expressa la seva "repulsa" pels aldarulls, considerant que «és inacceptable que els qui treballen per garantir la seguretat i la convivència ciutadana siguin víctimes d’agressions i amenaces». A més, el grup municipal carrega contra l’equip de govern, considerant que els fets «són un reflex de la pèrdua de confiança en els cossos policials que ha anat minant-se durant els últims vuit anys de govern d’ERC a Salt». En aquest sentit, assegura que la confiança en les forces de seguretat és «fonamental» per a la convivència  i la tranquil·litat dels veïns, i que «és essencial que les autoritats locals facin tot el possible per restablir aquesta confiança». En últim lloc, el partit assenyalat que la violència i la desconfiança no són la via per resoldre els desacords i ha cridat a la calma i al respecte per les institucions i els agents de l’ordre.