El CUAP Güell de Girona estrena un sistema de triatge per prioritzar l'atenció dels pacients més greus

Una infermera amb formació específica s'encarregarà de valorar els usuaris

Una infermera valora una pacient del CUAP Güell per analitzar el grau d'urgència.

Una infermera valora una pacient del CUAP Güell per analitzar el grau d'urgència. / ICS Girona

ACN

El Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) Güell de Girona ha implantat un sistema de triatge per prioritzar l'atenció als pacients més greus. Aquest sistema ja està molt estès en els serveis d'urgències però fins ara no s'aplicava al CUAP Güell. Ara, es preveu agilitzar l'atenció mèdica dels usuaris que tinguin una situació clínica més greu i evitar complicacions futures. El sistema de triatge funcionarà de dilluns a divendres entre les vuit del matí i les vuit del vespre. Hi haurà una infermera amb formació específica que s'encarregarà de la rebuda dels pacients i valorarà el grau d'urgència que tinguin. Si els pacients presenten un quadre mèdic greu, se'ls atendrà sense demores per evitar complicacions derivades pel temps d'espera.

Més enllà de prioritzar els casos més greus, el sistema de triatge valora tots els pacients que demanen atenció presencial. Això vol dir que tot els usuaris que estan a les sales d'espera estaran controlats per una infermera fins que siguin atesos pel professional sanitari més adient, en funció del motiu de la consulta.

La instauració d'aquest model respon a l'objectiu de millorar les urgències del CUAP Güell que des del desembre del 2017 dona assistència les 24 hores del dia per a pacients que tenen patologies que es tracten en l'atenció primària. Hi poden anar pacients de les àrees bàsiques de salut de Girona, Salt, Sarrià de Ter i Celrà.