La Fundació Girona Est inaugura la Casa de les Arts

Hi ha espais destinats a entitats socials i culturals i una residència d'artistes

Un moment de la inauguració de la Casa de les Arts al Mas Ramada

Un moment de la inauguració de la Casa de les Arts al Mas Ramada / DdG

DdG

La Fundació Girona Est va inaugurar ahir a Mas Ramada la Casa de les Arts, un projecte que l’entitat vol convertir en un «centre de referència pels nens i nenes del barri, així com de les seves famílies». Afegeixen que la Casa de les Arts és un espai sociocultural que neix amb la voluntat de desenvolupar activitats i esdeveniments artístics.

L’equipament presenta un espai diàfan que acull diverses propostes: un espai col·laboratiu per a entitats socials i culturals, una residència d’artistes, i una sala dedicada a la comunicació audiovisual.

La Fundació Girona Est va néixer fa quatre anys per la iniciativa d’un grup d’empresaris liderats per Jaume Sanabras amb l’objectiu de revertir la situació de vulnerabilitat que viuen molts infants de Vila-Roja, Mas Ramada, la Creueta, Grup Sant Daniel i Font de la Pólvora. La zona, de poc menys de dos quilòmetres quadrats, sovint s’ha caracteritzat pels seus alts índexs d’abandonament escolar, nivell de renda molt baix, poques oportunitats laborals i alt percentatge d’atur. La Fundació Girona Est organitza la seva labor en tres grans àrees: educació, esport i cultura.

La inauguració de la Casa de les Arts va comptar amb la presència de representants de l’ajuntament, la Diputació i la Generalitat.