Nou empreses opten al contracte per renovar l’enllumenat del parc de la Devesa

Les obres costaran al voltant d’un milió d’euros i han de servir per millorar la seguretat a la zona

Cables elèctrics i pals de fusta, actualment a la Devesa.

Cables elèctrics i pals de fusta, actualment a la Devesa. / Aniol Resclosa

Tapi Carreras

Tapi Carreras

Nou empreses opten al contracte per renovar l’enllumenat del parc de la Devesa de Girona. Fa unes setmanes, l’Ajuntament va treure a licitació el projecte, valorat en un màxim de 1.248.575,38 euros. Les interessades han fet ofertes a la baixa per intentar obtenir l’adjudicació a un preu inferior. Els treballs han de servir per canviar els punts de llum actuals, molts dels quals de fusta i antics, d’aquesta manera, millorar la sensació de seguretat a la zona.

 Ara l’Ajuntament està analitzant la documentació i els preus ofertes per les empreses. Són:Enllumenats CostaBrava; Urbia Intermedicion Ingenieria y Servicios; Sociedad Española de Construcciones Eléctricas; Comsa Instalaciones y sistemas Industriales; Serveis Integrals de Manteniment Rubatec; Imesapi; Aeronaval de Construcciones e Instalaciones; Elecnor Servicios y Proyectos; i Etra Bonal.

El projecte de renovació de tot l’enllumenat que passa per l’interior del parc consta de cinc fases que tenen un cost de gairebé dos milions d’euros i ara, s’ha posat a concurs la realització de les fases 0, 1 i 3. Més endavant es faran les fases 2 i 4.

La fase 0 -també anomenada fase auxiliar- correspon a l’espai del Camp de Mart destinat actualment a servei de cal·listènia, tancat de gossos i el tram del passeig camp de Mart que dona accés a la zona esportiva de la Devesa des del passeig de la Devesa. La fase 1 la correspon a gairebé tots els passejos del parc: el de la Sardana, una part del Ter, el Central, el de la Barca, el del Roserar i la plaça de les Botxes. Finalment, la fase 3 es coneix com la de la «façana» de la Devesa. Aquesta part inclou el tram del passeig de la Devesa entre la caseta del rellotge i el Palau Firal, que transcórrer en una part pel costat del carrer del Riu Güell.

Més endavant

Les dues fases que s’executaran més endavant comprendran l’interior de les illes d’arbres -set en total- i la zona de pícnic (fase 2). i l’espai situat al costat de Fira de Girona i l’Auditori, així com la part restant del passeig del Ter, que va des del tancat de gossos fins a l’Auditori i en el qual no s’actuarà en la fase 3 (fase 4).

La durada del contracte s’estableix per un termini màxim de 52 setmanes, d’acord amb el programa de Treballs que conté el projecte aprovat. A aquestes 52 setmanes cal afegir 6 setmanes més, en concepte de la suspensió temporal que caldrà efectuar obligatòriament per la preparació, celebració i recollida dels muntatges de les fires de Sant Narcís, que se celebren anualment en el recinte del Parc de la Devesa.

Subscriu-te per seguir llegint