Girona treu a licitació la renovació de l’enllumenat del parc de la Devesa

El projecte va ser aprovat el gener d'aquest any i consisteix en cinc fases que tenen un cost de gairebé dos milions d'euros

Ara es faran tres de les cinc fases, amb un preu de sortida d'1,2 milions, i les actuacions s'allargaran durant més d'un any

Les instal·lacions actuals estan molt envellides, tant les que passen de forma aèria com les soterrades

El passeig de la Devesa, amb cablejat que passa de forma aèria a través dels pals de fusta.

El passeig de la Devesa, amb cablejat que passa de forma aèria a través dels pals de fusta. / ANIOL RESCLOSA

Josep Coll

Josep Coll

L’Ajuntament de Girona ha tret a licitació les obres del projecte de renovació integral de les instal·lacions d’enllumenat públic exterior del parc de la Devesa. Aquesta és una actuació que fa alguns anys que el consistori tenia previst realitzar, tot i que fins a principi d’aquest any no s’ha aprovat el projecte que tindrà un cost total d’1.986.441,85 euros. Tanmateix, les tasques es duran a terme en dues etapes. Per tant, un cop s’acabin de fer les accions d’aquesta licitació, encara s’haurà de dur a terme una altra etapa.

Aquestes primeres tasques tenen un preu de sortida d’1.248.575,38 euros, amb un termini màxim d’execució de 58 setmanes. Així, durant una mica més d’un any, es faran tres de les cinc fases previstes en el projecte per renovar l’enllumenat del parc de la Devesa. En aquest període estan previstes sis setmanes addicionals de suspensió temporal que cal efectuar obligatòriament en el transcurs de la preparació, celebració i recollida de parades i atraccions de les Fires de Girona.

Amb tota probabilitat, els treballs no començaran fins passades les Fires d’enguany. I és que s’ha de tenir en compte que el termini per presentar ofertes acaba el 29 d’aquest mes, i que encara s’haurà d’adjudicar i formalitzar el contracte. En tot cas, la manca de llum en el parc de la Devesa és un dels temes pendents històrics per fer a la zona. A més, les instal·lacions de l’enllumenat públic de l’espai estan molt envellides, amb el cablejat que passa, majoritàriament, de forma aèria i estan connectats a través de pals de fusta. El cablejat que passa de forma subterrània també té una instal·lació antiga.

Treballs en tres zones

Un cop s’hagin adjudicat els treballs a l’empresa corresponent, aquesta actuarà en tres zones o fases del parc. Per una banda, la fase 1 correspon a gairebé tots els passeigs del parc: el de la Sardana, una part del Ter, el Central, el de la Barca, el del Roserar i la plaça de les Botxes. Aquesta seria la fase més cara de la licitació, que s’enfila a 467.460,27 euros.

Per altra banda, la fase 3 té un cost de 287.194,16 euros i es faran treballs en l’anomenada «façana» de la Devesa. Aquesta part inclou el tram del passeig de la Devesa entre la caseta del rellotge i el Palau Firal, que transcórrer en una part pel costat del carrer del Riu Güell.

Per últim, durant aquesta primera etapa també s’actuarà en la fase 0 -també anomenada fase auxiliar. Aquesta, correspon a l’espai del Camp de Mart destinat actualment a servei de cal·listènia, tancat de gossos i el tram del passeig camp de Mart que dona accés a la zona esportiva de la Devesa des del passeig de la Devesa. Els treballs d’aquesta zona tenen un cost de 112.472,02 euros.

En el pressupost d’aquestes tres fases també s’hi ha de sumar el 13% de les despeses generals de l’empresa (112.726,44 euros) i el 6% de benefici industrial (52.027,59 euros). Així s’arriba als 1.031.880,48 euros, en els quals encara s’hi ha de sumar el 21% d’IVA per arribar al pressupost total d’1,2 milions.

Segona etapa

La segona etapa de la renovació integral de les instal·lacions d’enllumenat públic exterior del parc de la Devesa encara no té data d’execució i no s’ha tret a licitació. Tot i així, sí que se saben les dues fases o zones d’actuació. La fase 2 correspon a il·luminar l’interior de les illes d’arbres -set en total- i la zona de pícnic. Per altra banda, la fase 4 correspon a l’espai situat al costat de Fira de Girona i l’Auditori. També la part restant del passeig del Ter, que va des del tancat de gossos fins a l’Auditori i en el qual no s’actuarà en la fase 3, durant aquesta primera etapa que ja s’ha tret a licitació.

Subscriu-te per seguir llegint