Troben una ala de l’antic monestir de Sant Daniel que data del baix medieval

Les prospeccions arqueològiques s’allargaran fins al 30 de novembre arran d’aquesta troballa

La troballa permetrà conèixer millor parts de l’època medieval del monestir, de les quals se’n sap poc

Les prospeccions arqueològiques van començar el 12 de setembre passat.

Les prospeccions arqueològiques van començar el 12 de setembre passat. / Marc Martí

Josep Coll

Josep Coll

Les prospeccions arqueològiques que es fan davant la de la comunitat benedictina de Sant Daniel s’allargaran fins al 30 de novembre. Tot, perquè mentre es realitzaven dos sondejos es van trobar restes de bona factura corresponents a una ala del monestir de l’època del baix medieval, dates entre els segles XIV i XV, tal com ha pogut saber Diari de Girona. I és que l’espai que ocupa actualment el carrer de Sant Daniel, on circulen vehicles, va ser també part del monestir fins al període de la Guerra Civil Espanyola.

Els treballs arqueològics van començar el passat 12 de setembre. Abans, s’executaven unes obres d’una rasa pel subministrament elèctric de la nova residència per a persones amb diversitat funcional psíquica de la Fundació Ramon Noguera que s’ha d’ubicar al recinte de la comunitat benedictina. Aquestes reformes, començades a mitjan agost, van fer possible la troballa de restes medievals del monestir.

De fet, era previsible que es trobessin les restes, ja que aquesta zona de carrer havia estat part de les dependències del vell monestir. En un primer moment, es van trobar rajoles ceràmiques -o rajoles gòtiques- que pertanyien a les instal·lacions de la comunitat. Així es va decidir fer dues prospeccions de grans dimensions, que van arribar a l’eix del carrer. Aquestes havien d’acabar el passat 13 d’octubre i restablir la circulació de vehicles a aquest tram de carrer, però la troballa de l’ala del monestir ha fet canviar els terminis.

Actualment, les excavacions es troben aturades per part dels tècnics de la Generalitat. Tanmateix, es reprendran pròximament, cosa que permetrà conèixer millor les dependències medievals del monestir. Ara per ara, se’n sap poca cosa de l’immoble durant aquest període de la història. Només de l’església i del claustre.

Subscriu-te per seguir llegint