Multen deu persones en una setmana a Salt per tirar les deixalles fora dels llocs habituals

La Policia Local ha intensificat els controls per evitar abocaments de residus fora dels contenidors i ha imposat multes de 400 euros

Brosses de deixallse fora dels contenidors, a Salt.

Brosses de deixallse fora dels contenidors, a Salt. / Ajuntament de Salt

Redacció

La Policia Local de Salt ha multat en només una setmana de controls a una desena de ciutadans que deixaven les bosses d’escombraries fora dels contenidors. Per aquest motiu, el cos policial intensificarà a partir d’ara la vigilància en alguns punts del municipi per evitar que es produeixin aquestes acumulacions de residus. Així els agents faran controls de manera aleatòria per diversos sectors del municipi de Salt i també a diverses franges horàries amb la voluntat d’enxampar ‘in fraganti’ els autors d’aquests abocaments. A més, el consistori alerta que alguns agents poden fer vigilància de paisà amb la voluntat d’eradicar aquesta pràctica incívica.

Aquesta infracció comporta sancions de 400 euros o superiors si hi ha reincidència o algun element punible més, d’acord amb el que contempla l’ordenança municipal “en cas d’abandonament, abocament o eliminació incontrolada de qualsevol naturalesa i la constitució de dipòsits de residus”.

Les actuacions practicades per als agents palesen que l’abocament incontrolat d’aquests residus se sol produir a primera hora del matí, entre les 6 i les 9 hores, o al vespre, entre les 19 hores i les 22 hores. Pel que fa a les zones on s’ha detectat bosses d’escombraries en punts on no pertocaria s’han identificat fins a set punts diferents, la majoria en zones perifèriques del municipi.

En alguns dels casos, la Policia Municipal ha pogut identificar l’infractor obrint la bossa de deixalles que es trobava fora del contenidor i trobant alguna documentació que palesava qui havia comès la infracció i també s’han emprat les càmeres de control policial.

“En només una setmana hem sancionat aquesta desena de ciutadans que no compleixen amb l’ordenança de residus, per això, com a govern municipal anunciem que mantindrem el control per evitar aquestes infraccions”, expressa la regidora de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Margarida Gallardo. En aquesta línia, Gallardo també fa una crida “al civisme als ciutadans dels municipis veïns amb altres sistemes de recollida de residus, ja que hem detectat que algun infractor aprofita el pas pel municipi de Salt per deixar la bossa fora dels contenidors i aquestes sancions mostren que no hi ha impunitat cap aquests actes incívics”.

En alguns casos, la infracció de l’abocament de residus hi va anar aparellat altres infraccions de les ordenances municipals. Així per exemple, es va multar a dos vehicles per estacionar a la via pública mentre es deixava la bossa de deixalles, una multa contra l’ordenança de civisme i es va tramitar una sanció per manca de respecte a l’autoritat.