Troben restes romanes durant unes obres al carrer de la Força de Girona

Es preveu que els treballs, que fa la Generalitat, s’allarguin almenys un mes més, igual que els del carrer Sant Daniel

Els treballs al carrer de la Força.

Els treballs al carrer de la Força. / Oriol Puig

Josep Coll

Josep Coll

Nova troballa arqueològica a Girona. En aquesta ocasió s’han trobat restes romanes mentre es treballava en unes obres a la rasa del carrer de la Força. Les actuacions, que van començar el passat 6 de novembre, encara no s’han pogut acabar a causa de les prospeccions arqueològiques que s’estan duent a terme i, per aquest motiu, el carrer està tallat a la circulació de vehicles.

Fonts de l’Ajuntament expliquen que la previsió és que els treballs s’allarguin un mes, aproximadament. Tanmateix, les prospeccions estan condicionades a les directrius del Servei de Patrimoni Arqueològic i Paleontològic de Catalunya, per la qual cosa és difícil posar una data exacta, tenint en compte els dies festius pel mig.

Al mateix temps, les prospeccions arqueològiques del carrer de Sant Daniel, al davant del monestir, continuen actives. Els treballs, que també fan els serveis de la Generalitat, s’allargaran com a mínim un mes més i a final de desembre es tornarà a prendre una decisió per si es continuen les prospeccions. Els treballs van començar el setembre, entre altres, es va trobar una ala de l’antic monestir.