La policia bateja l'alcalde de Girona com a "Lluc I el decretador"

Vestits d'esclaus, un grup d'agents que es queixa que se'ls obligui a fer hores extra per decret intenta lliurar una samarreta a un enutjat Salellas

Tapi Carreras

Tapi Carreras

Nova protesta d'agents de la policia municipal de Girona per queixar-se per les mesures aplicades pel govern local per obligar-los per decret a fer hores extres en determinats esdeveniments. Vestits d'esclaus, un grup de policies s'ha concentrat a la plaça del Vi i ha entrat a la sala de plens on es feia la sessió del mes de desembre. Volien entregar una samarreta a l'alcalde, Lluc Salellas, on s'hi podia llegir "Lluc I el decretador". El batlle, visiblement molest, ha assenyalat que se li hauria d'entregar després del ple i ha recordat que abans de l'inici de la sessió ha passat pel seu costat, al pati de l'edifici consistorial, i que li podrien haver lliurat allà.

A quarts de cinc de la tarda, uns quants agents s'han disfressat d'esclaus d'època romana -amb túniques i cadenes- i han començat a estirar un carro per la plaça del Vi. Hi havia dos cartells penjats, amb el número de decret que va signar Salellas. I a dalt, hi anava un altre agent, aquest vestit amb americana i amb un pal (que simbolitzava la vara d'alcaldia) i que instava els altres a callar i a treballar quan es queixaven.

"Amb aquesta acció volem simbolitzar l'obligació que ens ha imposat el decret d'alcaldia, fent-nos treballar fora del nostre horari i en hores lliures", ha criticat Soraya García, en unes declaracions recollida per l'ACN. A més, la representant sindical també ha carregat contra l'equip de govern (Guanyem, JxCat i ERC) i els ha acusat de ser "inactius" a l'hora de trobar solucions "als problemes de manca de personal, de càrrega de feina i de no pagar-nos allò que creiem just, que és la nostra disponibilitat".

A finals d'octubre, poc abans de les Fires de Sant Narcís, l'alcalde de Girona, Lluc Salellas, va obligar per decret que la Policia Municipal fes hores extra durant les Fires i tots aquells altres actes "de caràcter singular" que hi hagués fins a finals d'any -com partits de futbol i bàsquet-. El decret recollia que en aquests "serveis extraordinaris" ha de prevaldre "la seguretat pública" davant "l'interès particular dels agents afectats". Aquest és el segon cop que el consistori va haver de recórrer a un decret d'alcaldia per mobilitzar els policies arran del conflicte que s'arrossega. El primer cop va ser l'anterior alcaldessa, Marta Madrenas. Això sí, ara quan se'l activa els agents cobren més (45€/hora).