Tres detinguts per intentar aturar un desnonament a Salt

Estan arrestats per delictes de resistència i desobediència als agents de l'autoritat

Les imatges del desnonament al carrer Rambona de Salt

Vídeo | Desnonament al carrer Ramon Sambola de Salt

DdG

Eva Batlle

Eva Batlle

Un desnonament que s'ha efectuat aquest dimecres al carrer Ramon Sambola de Salt s'ha saldat amb tres detinguts, dos homes i una dona que pertanyen al Sindicat d'Habitatge de Salt, per impedir l'entrada dels cossos policials a l'immoble. Se'ls acusa de delictes de resistència i desobediència als agents de l'autoritat

El desnonament ha començat pels voltants de les sis del matí d'aquest dimecres amb un dispositiu format per agents de l'ARRO i de Seguretat Ciutadana dels Mossos i la col·laboració de la Policia Local. Els tres detinguts han intentat aturar el desallotjament col·locant-se als accessos de l'immoble i s'haurien llançat al cim dels antiavalots quan anaven a accedir al pis. Per aquest motiu, els cossos policials els han arrestat.

Des del Sindicat d'Habitatge de Salt, el portaveu Mohamed Lakoizp ha explicat que es tracta d'una família vulnerable, una mare i la seva filla, i que tenen l'informe de vulnerabilitat de lloguer social dels serveis socials que ho acredita. Segons Lakoizp, aquest informe l'ha tramès als jutjats l'advocat, però no ha prosperat. A banda, ha afirmat que és el segon cop que s'intenta desnonar la família. Denuncia que un cop desallotjada la família només tindrà una setmana d'allotjament a un hotel.

L'entitat ha convocat una concentració davant de la comissaria de Vistalegre de Girona per denunciar les detencions i defensar el dret a l'habitatge.

El desnonament ha aixecat gran expectació veïnal amb nombroses persones concentrades a les portes de l'immoble, a tocar de l'avinguda Països Catalans.

Desnonament al carrer Ramon Sambola de Salt

Desnonament al carrer Ramon Sambola de Salt / ACN

L'Ajuntament de Salt assegura que es tracta d'una família vulnerable i que des de serveis socials se'ls ha fet acompanyament des de fa temps. Durant els mesos de febrer i març, el jutge va iniciar el procés i, arran d'això, l'Oficina Local d'Habitatge va traslladar el cas a Ofideute, ens vinculat a l'Agència Habitatge de Catalunya, per a iniciar un procés sancionador a Gramina Homes. Aquest és un "gran tenidor que no compleix amb la llei catalana, ja que en aquest cas clarament el desnonament és improcedent seguint la legislació catalana" indica el consistori. A banda, afegeixen que des de Serveis Socials de l'ajuntament es va fer acompanyament en la tramitació de la renda garantida de ciutadania i que se'ls garantirà un allotjament temporal a la família.