Els casals de Nadal per a infants i joves de l’Ajuntament de Girona arrenquen amb 80 inscrits

Hi ha dues propostes: una de caire cultural, que es duu a terme a l’Escola Santa Eugènia, i una de lleure esportiu, que té lloc al camp de futbol de Fontajau

Un dels casals que ha començat aquest matí.

Un dels casals que ha començat aquest matí. / Ajuntament de Girona.

Tapi Carreras

Tapi Carreras

L’Ajuntament de Girona ha donat avui el tret de sortida dels casals de Nadal per a infants i joves. La regidora d’Educació, Queralt Vila Vergès, ha visitat avui els nens i nenes que hi participen. Hi ha dues propostes: una de caire cultural, que es duu a terme a l’Escola Santa Eugènia, i una de lleure esportiu, que té lloc al camp de futbol de Fontajau. En total s’hi han inscrit una vuitantena d’infants i joves, segons ha informat l'Ajuntament.

"Oferir casals de lleure educatiu no només a l'estiu, sinó durant tot el curs, va en la línia de l'educació 360 que volem implementar a Girona. Garantir oportunitats de lleure de qualitat a tots els infants i joves és una bona eina per revertir desigualtats i oferir aprenentatges fora d'horari escolar, i per això ens alegrem de l'èxit de la convocatòria i de les inscripcions", ha afirmat la regidora Queralt Vila Vergès.

Cultura a través del lleure

Els casals de Nadal es realitzen fins al 5 de gener de 2024, durant els dies laborables. La proposta arriba després que l’any passat es fes una prova pilot exitosa a l’Escola Santa Eugènia organitzant un casal de Nadal de promoció de la cultura a través del lleure. Després dels bons resultats de l’activitat, ara s’han organitzat dos casals oberts a tots els infants i joves de la ciutat.

Un moment de las visita de les autoritats.

Un moment de las visita de les autoritats. / Ajuntament de Girona

L’Ajuntament de Girona assnyala, en un comunicat, que "vetlla per l’equitat educativa de tots els infants i joves de la ciutat de Girona implementant mesures que promoguin la igualtat d’oportunitats educatives fora de l’escola com és el cas de les activitats de lleure, i és per això que un dels eixos del programa és la inclusió". En aquest sentit, es disposa d’un pla per tal que els col·lectius d’infants i joves amb més dificultats d’accés al lleure educatiu puguin gaudir d’aquest en període de vacances més enllà de l’estiu. La proposta s’inclou dins el Programa municipal de lleure educatiu en període de vacances més enllà de l’estiu i en el marc del Pla Corresponsables.