Salt repartirà 400 quilos de caramels i 2.000 piruletes durant les festes

Uns 2.000 infants solen passar per al campament reial de la Coma Cros els dies 4 i 5 amb inscripció prèvia i com avantsala de la calvalcada que tindrà 160 participants

La Princesa Samarcanda arrenca avui a la plaça de la Vila (18: 00 hores) el seu recorregut per diversos barris per recollir les cartes dels infants

Imatge de la comitiva reial, l'any passat.

Imatge de la comitiva reial, l'any passat. / Ajuntament de Salt.

Tapi Carreras

Tapi Carreras

La Comissió de Reis i l’Ajuntament de Salt preveuen repartir uns 400 quilos de caramels i més de 2.000 piruletes entre el campament reial que es farà el dies 4 i 5 de gener i amb la presència de la Princesa Samarcanda a diversos barris de la ciutat per recollir les cartes que els nens i nenes de Salt han preparat per a Ses Majestats.

Tots els infants i famílies que vulguin visitar el campament reial, que es tornarà a ubicar en el passatge posterior a la Factoria Cultural Coma Cros a tocar de les naus Guixeres, poden inscriure’s a partir d’avui omplint el formulari que trobaran al web de l’Ajuntament de Salt. La inscripció és necessària perquè els més petits puguin veure de primera mà tots els preparatius per a la nit més màgica del dia 5 de gener. El recorregut que s’estableix al campament reial permetrà veure l’emissària reial la Princesa Samarcanda, els mateixos Reis d’Orient, així com les feines imprescindibles dels carters, els carboners, els regalers, els caramal·lers, els cuiners i els patges treballant sense descans perquè arribin els regals demanats per a saltencs i saltenques.

Habitualment, per al campament reial hi passen de mitjana uns 2.000 infants. Tots els que hi passin rebran una piruleta màgica de la comitiva reial i serà el punt central on es repartiran el gruix dels 400 quilos de caramels, ja que com ja s’ha fet en els darrers anys no se’n repartiran durant la cavalcada del dia 5 de gener. El campament reial es farà el dia 4 de gener entre les 16.30 i les 20.30 i el dia 5 de gener entre els 15.30 i fins a les 18 hores.

La comitiva

La regidora de Festes, Margarida Gallardo, emfatitza que “tothom s’inscrigui per poder visitar el campament reial i poder gaudir de la màgia de Ses Majestats en directe i en la vigília o les hores abans de la nit més màgica. Allà és on es concentrarà l’entrega de caramels per a tots els que hi passin, com ja hem fet en les darreres edicions i després de la bona valoració feta per la comissió de Reis de Salt de les edicions passades”. La regidora també ha volgut “agrair un any més l’esforç de la comissió de Reis perquè Ses Majestats tinguin totes les comoditats durant la seva estada a Salt, una feina imprescindible per garantir que arribin els regals a tothom, en especial, als més petits i petites”, segons ha apuntat en un comunicat de l'Ajuntament.

El colofó de les activitats arribarà amb la tradicional cavalcada de Reis que comptarà amb la participació d’unes 160 persones a la comitiva, entre elles una trentena de voluntaris que s’han inscrit per ajudar al Tres Reis d'Orient en la nit més especial. A les 7 de la tarda, Ses Majestats rebran la Clau Màgica de mans de l’alcalde de Salt a la plaça 1 d’octubre, on tot seguit començarà la cavalcada que recorrerà el carrer Sant Antoni, travessera Santa Eugènia, carrer Major, carrer Mercè Rodoreda i carrer Miquel Martí i Pol fins arribar a la zona esportiva on es finalitzarà el recorregut.

Els Reis a Salt, l'any passat.

Els Reis a Salt, l'any passat. / Ajuntament de Salt.

Avui arriba l’emissària reial, la Princesa Samarcanda

I per garantir que totes les cartes dels nens i nenes de Salt arribin als Reis, a partir d’avui, l’emissària reial, la Princesa Samarcanda començarà a recórrer diversos barris del municipi de Salt amb l’objectiu de recollir totes les missives que hagin preparat petits i grans. Avui, aquest personatge vingut des d’Orient i que no falta a la cita amb Salt des del 2013 recollirà les cartes a la plaça de la Vila, a partir de les 6 de la tarda i demà dijous, serà al Parc de la Maçana, a partir de la mateixa hora. Divendres, dia 29, l’emissària reial farà parada al passeig Ciutat de Girona, també a partir de les 6 de la tarda, i en aquest cas hi haurà xocolatada i enguany es farà entrega dels premis del 1er concurs de pessebres del Veïnat. El darrer dia per donar la carta en mà a la Princesa Samarcanda serà el dissabte, dia 30, al Mercat Municipal Cobert de Salt, on a partir de les 12 recollirà les cartes de tots els que s’hi acostin.

Els que no puguin entregar la carta de Reis a la Princesa Samarcanda podran fer-ho en alguna de les 10 bústies repartides a diversos comerços del municipi i que ja es troben disponibles a partir d’avui mateix.