La vorera entre les Pedreres i Torre Gironella costarà uns 430.000 euros

La Junta de Govern Local ha aprovat el projecte definitiu després de resoldre les al·legacions

Recreació de la vorera que es preveu executar a l’actual pujada de la Torre d’Alfons XII.

Recreació de la vorera que es preveu executar a l’actual pujada de la Torre d’Alfons XII. / Ajuntament de Girona

Tapi Carreras

Tapi Carreras

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Girona ha aprovat recentment el projecte definitiu per la construcció d’una vorera entre els barris de les Pedreres i de Torre Gironella i que tindrà un cost aproximat de 430.052 euros, tot i que les empreses que aspirin a fer l’obra rebaixaran el preu final dels treballs. El projecte ha passat per un procés d’exposició pública en què s’havien presentat al·legacions tècniques que ara s’han resolt, estimant-ne alguna.

Les obres consistiran en la construcció d’una vorera panoràmica al marge esquerre en el sentit ascendent de la pujada de la Torre d’Alfons XII. Així mateix, es preveu l’ampliació de la calçada en alguna corba. També està previst soterrar la xarxa d’enllumenat públic i se substituirà la canonada de fibrociment de la xarxa d’aigua potable. A més a més, s’instal·larà nou mobiliari urbà i s’aplicarà una senyalització adequada. D’aquesta manera, es pretén rebaixar la velocitat dels vehicles que hi circulen.

Augment de preu

Inicialment, el preu previst era d’uns 314.472 euros, però es va acabar augment el preu per l’augment dels preus dels materials fruit de la inflació, tal com ha passat en altres projectes urbanístics recents.

La proposta que ara sortirà a concurs públic va néixer fruit de les propostes fetes pel veïnat en el marc dels pressupostos participats corresponents als anys 2017 i 2018. 

Subscriu-te per seguir llegint