Aterra a Girona la cadena «low cost» polonesa que competeix amb Primark

Obrirà el 19 de gener en uns locals del carrer Bisbe Lorenzana que antigament havien estat de la Clínica Girona

Ven roba de tota mena, complements i diversos articles per a la llar, sempre amb la premissa d’un preu molt baix

Operaris a la porta del futur establiment i un dels cartells on s’anuncia l’obertura.

Operaris a la porta del futur establiment i un dels cartells on s’anuncia l’obertura. / Aniol Resclosa

Tapi Carreras

Tapi Carreras

Pepco, la cadena «low cost» de roba que fa la competència a Primark, ha aterrat a Girona. La marca polonesa preveu obrir les portes del seu primer establiment a les comarques gironines el 19 de gener en uns baixos del carrer Bisbe Lorenzana. Serà en un local on antigament hi havia hagut el servei de nefrologia i hemodiàlisi de la Clínica Girona.

Pepco, coneguda com la «Primark polonesa», va néixer fa tot just nou anys però la seva expansió és imparable des d’aleshores. Ja compta amb pràcticament 3.000 establiments en almenys dotze països europeus. A Espanya té obertes més de 270 botigues, sobretot al País Valencià i a la Comunitat de Madrid. A més a més, també n’hi ha a Astúries, a Castella i Lleó, al País Basc, a la Rioja, a Múrcia, a Andalusia, a Castella- la Manxa i a l’Aragó. A Catalunya ja disposa d’una vintena d’ubicacions, segons s’informa a la seva pàgina web. La botiga de Girona, obrirà pràcticament al mateix temps que la que tenen prevista a Lleida, on la inauguració es preveu tan sols quatre dies més tard.

Ampli catàleg

Entre els productes més demandats de la cadena hi ha peces de roba de tota mena, complements i diversos articles per a la llar, sempre amb la premissa d’un preu molt baix i amb productes molt senzills. Al catàleg hi ha productes per a nadons, infants, homes, dones, mascotes, joguines i de decoració.

A les comarques gironines, Pepco encara no disposava de cap establiment. Les botigues més properes es troben a Santa Susanna i a Premià de Mar, ambdues a la comarca del Maresme. També en té una a Vic. La majoria però, estan situades a Barcelona.

Polèmica amb l’anunci

La seva arribada a Girona ha coincidit amb una polèmica a les xarxes. Als cartells on s’anuncia l’obertura del seu establiment s’hi ha escrit «Hola Gerona», fet que ha provocat una allau de comentaris de rebuig per menystenir el català. Fins i tot la regidora de llengua catalana, Núria Riquelme, ha recordat a la xarxa X (abans twitter) que «a Girona (no Gerona) cal complir la normativa de política lingüística i retolar en català». I ha acabat amb un «Gràcies per triar la ciutat per establir-vos». Als cartells hi han aparegut pintades independentistes.

Subscriu-te per seguir llegint