Un sector de Font de la Pólvora té el 57% de veïns punxant la llum

Els Mossos detecten el frau elèctric durant les inspeccions a la xarxa on es va produir un tall en el servei

Endesa va arreglar ahir l’avaria que havia causat interrupcions en el subministrament al llarg de la setmana passada 

Josep Coll

Josep Coll

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Municipal de Girona han fet una intervenció aquest matí al barri de Font de la Pólvora de Girona arran dels talls de llum que hi va haver durant la setmana passada. El resultat ha estat que el 57,2% de les persones que s’alimenten de la línia espatllada per sobrecàrrega cometen frau elèctric. En aquest cas, els agents van fer un total de 117 inspeccions, de les quals només 50 tenen el subministrament en regla, mentre que les 67 restants no tenen contracte amb Endesa

Aquesta cinquantena, per tant, paga les conseqüències per l’elevada xifra de persones que s’enganxen al subministrament. En tot cas, la inspecció dels Mossos només s'ha fet a punt concret. Així, el percentatge de frau elèctric no pertany a tot el barri, sinó a la línia que alimenta als clients ubicats als carrers Roure i Avellaner i que va patir una sobrecàrrega. 

La companyia elèctrica ja ha fet la reparació definitiva del tram de cable d’una vintena de metres que havia quedat inutilitzat per sobrecàrregues. Per aquest motiu, diferents carrers del barri, com el Castanyer, Avellaner, Roure i Mimosa, van quedar en moments puntuals sense llum entre l’1 i el 7 de gener. Diumenge, Endesa va fer una reparació d’urgència per arreglar l’avaria de forma puntual, mentre que ahir va fer la definitiva.