L'aplicació Aparcar encara és desconeguda per a molts usuaris a Girona

Els qui ja han provat la nova app per estacionar al carrer a Girona diuen que «funciona molt bé» 

Una persona utilitzant l'aplicació Aparcar ahir al centre de Girona

Una persona utilitzant l'aplicació Aparcar ahir al centre de Girona / Ariadna González

Girona ha estrenat aquest any una nova aplicació per aparcar a la zona blava i verda i pagar de manera virtual. S’anomena Aparcar, una app gratuïta que permet efectuar els pagaments a través del mòbil i que va entrar en funcionament coincidint amb el canvi d’any.

En aquestes dues setmanes que han passat des que es va posar en marxa encara és una eina força desconeguda entre la població: «no, no he sentit mai parlar d’aquesta aplicació. Si puc, prefereixo pagar amb monedes», explicava un home que estava pagant, ahir, en un dels parquímetres del carrer Gaspar i Casal. Es tracta d’una declaració compartida per altres usuaris que asseguren que «nosaltres som més tradicionals» i que «no em crida l’atenció».

Fins al 31 de desembre hi havia una altra aplicació a Girona que permetia fer aquesta transacció, que es deia Easypark, però que es va deixar de fer servir quan es va finalitzar el contracte amb l’empresa que el gestionava. Per això molts gironins sí que sabien que existia una aplicació per pagar la zona blava i verda des del mòbil: «no coneixíem aquesta nova aplicació, sabíem que abans n’hi havia una altra, però mai la vam utilitzar», explicava un matrimoni jove. Un altre usuari també assegurava que «vaig escoltar per la ràdio que canviaven l’aplicació, però no sabia que ja havia entrat en funcionament la nova». En ambdós casos, però, comparteixen una opinió molt clara i és que Aparcar «pinta molt bé» i que segurament «l’acabarem fent servir». Això es deu a una novetat d’aquesta eina, en comptes de posar el temps que es vol mantenir el cotxe aparcat, com succeïa amb Easypark, ara es pot posar l’hora d’inici i aturar l’estacionament una vegada finalitzat.

Aquest, juntament amb altres beneficis fa que Aparcar sigui una eina «còmoda», malgrat que encara no sigui massa coneguda. Els usuaris que l’han provat asseguren que «funciona molt bé». Un altre avantatge és que t’avisa abans d’excedir el temps màxim d’estacionament, i també permet consultar els consums mensuals, enviar els rebuts a una adreça de correu electrònic o anul·lar les denúncies.

Subscriu-te per seguir llegint